TEŠKA NESREĆA

Detalji strave kod Krapinskih Toplica: Suvozač je ispao iz automobila, vozilo ga zdrobilo

Brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, pa je prešao na suprotnu traku u trenutku kad ga je pretjecao drugi auto

Policijsko vozilo; ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

U četvrtak oko 00,30 sati, u Klokovcu, općina Krapinske Toplice, došlo je do prometne nesreće u kojoj su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, jedna osoba teške tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala, objavila je plicija Krapinsko-zagorske županije.

Do prometne nesreće došlo je nakon što 31-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenik Policijske uprave krapinsko-zagorske van službe, upravljajući osobnim automobilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je ulaskom u zavoj prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je njegov automobil s lijeve strane pretjecao osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin te je došlo do udara lijeve bočne strane automobila kojim je upravljao 31-godišnjak u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 27-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Tom prilikom došlo je do zanošenja oba automobila po kolniku.

Osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak sletio je van kolnika, a prilikom slijetanja udario je u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa te se nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio na livadi. Vozač vozila zadobio je lakše tjelesne ozljede, kao i putnici u vozilu 24-godišnji i 31-godišnji hrvatski državljani.

Osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji vozač sletio je van kolnika na livadu te nakon toga u kosinu odvodnog kanala i prevrtanja vozila po livadi, kojom prilikom su vozač i putnik u vozilu, 34-godišnji hrvatski državljanin, ispali iz automobila. Prilikom ispadanja iz vozila vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga u KB Sestre milosrdnice u Zagreb, dok je putnik iz vozila pao u potok ispunjen vodom, a na njega je pao osobni automobil i prikliještio ga te je uslijed zadobivenih ozlijede smrtno stradao. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb na obdukciju.

Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik ODO iz Zagreba, javljaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 04:11