HOROR NA PRUZI

DETALJI STRAVIČNE ŽELJEZNIČKE NESREĆE KOD VRBOVCA Vlak je na auto naletio brzinom od 130 km/h, poginula su dva brata, jedan od njih je maloljetan

 
 Željko Puhovski / HANZA MEDIA

U stravičnom naletu vlaka na osobni automobil u Novom Selu nadomak Vrbovca u 12:45 sati poginule su dvije mlađe osobe, a navodno se radi o dva brata od kojih je jedan bio maloljetan.

Tragedija koja je zavila cijeli kraj u crno dogodila se na pružnom prijalzu bez rampe na kojem je dolazak vlaka signaliziran zvučnim i svjetlosnim signalima, no pod nerazjašnjenim okolnostima vozač automobila nadolazeći vlak, koji je vozio 130 km na sat, nije uočio.

O razmjerima tragedije svjedoče i rasuti dijelovi automobila po pruzi, ali i jedno od dva beživotna tijela koje je ispalo iz vozila, dok je drugi mladić ostao zaglavljen u autu.

Putnici iz vlaka s nevjericom su od prve sekunde naleta vlaka u automobil, pod šokom. Prizor je to koji, govore nam, ledi krv u žilama.

- Najednom smo tijekom vožnje osjetili da se vlak zatresao. Vlak je počeo kočiti, a pored prozora u daljini je proletjelo tijelo čovjeka. U isto vrijeme o stakla vlaka udarali su ostaci razmrvljenog automobila od plastike pa do stakala. Zvučalo je kao da tuča pada po staklima vlaka. No, uslijedilo je 45 minuta neizvjesnosti. Nismo znali što se događa, a u vlaku je postalo i zagušljivo. Očito je da se ventilacija ugasila. Ubrzo je projurila Hitna pomoć, a onda su došli i vatrogasci. Kako se vrata vlaka nisu otvarala, netko ih je samoinicijativno otvorio pa smo krenuli pješice uz prugu, instinktivno unazad, prema mjestu nesreće. Tada smo shvatili da je vlak udario auto – govori za Jutarnji list jedna od putnica iz vlaka.

Dok su hodali, pješaci su ugledali i prizor beživotnog tijela na travi, a vijest o dvostrukoj tragediji sa smrtnim ishodom, potvrdila je i policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 15:40