ČETVERO OZLIJEĐENIH

Detalji teške nesreće kod Sl. Broda: Vozač krenuo pretjecati dva tegljača pa se zabio u auto iz suprotnog smjera

Protiv 56-godišnjeg vozača BiH vozila koji je skrivio nesreću svojim pretjecanjem, policija će podnijeti kaznenu prijavu

Lančani sudar

 PU brodsko-posavska

Do kasno sinoć trajao je policijski očevid na kolniku Zapadne vezne ceste D53 u Slavonskom Brodu povodom prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo pet vozila i kojom prilikom su četiri osobe ozlijeđene, od čega jedna teško.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su očevidom utvrdili da je 56-godišnjak vozeći automobil BiH nacionalnih oznaka na navedenoj dionici prvo započeo u zavoju udesno pretjecati dva tegljača koja su se kretala ispred njega (slovenskih te bosansko- hercegovačkih nacionalnih oznaka). Međutim, prilikom pretjecanja prednjim dijelom auta je udario u vozilo riječkih oznaka kojim je iz suprotnog smjera nailazio 49-godišnji vozač.

Potom je 56-godišnjakovo vozilo dalje udarilo u metalnu odbojnu ogradu, a auto riječkih oznaka se od siline zarotirao te stražnjim dijelom udario u poluprikolicu tegljača slovenskih oznaka za čijim je upravljačem sjedio 54-godišnjak. Zatim je tim lančanim užasom zahvaćen i auto zagrebačkih oznaka koji je vozio 40-godišnjak iza riječkog auta nakon čega je došlo do udara i u automobil slovenskih oznaka 24-godišnjeg vozača.

- U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnjak, koji je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju, dok su lakše ozlijeđeni 56-godišnjak, 40-godišnjak i 24-godišnjak. Daljnjim radom i alkotestiranjem vozača, u organizmu 49-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola od 1,27 promila te je također utvrđeno da isti nije tijekom vožnje bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom - kažu iz brodske policije.

Protiv 56-godišnjeg vozača BiH vozila koji je skrivio nesreću svojim pretjecanjem, policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a koja za posljedicu ima veliku materijalnu štetu te četiri ozlijeđene osobe.

Međutim, lišo neće proći niti kolateralna žrtva, 49-godišnji vozač auta riječkih oznaka nakon što je ‘pao‘ alkotest te će protiv njega, kažu iz policije, nakon što bude otpušten s bolničkog liječenja, biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:32