POGINULI MAJKA I SIN

Detalji tragedije koja je Crikvenicu zavila u crno: ‘Nije bilo plamena, ali je dim sukljao iznad krova‘

Nažalost, ovo nije prva tragedija koja se dogodila u ovoj obitelji, otac je nedavno preminuo

Požar / Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Na mjestu noćašnje tragedije u kojoj su život izgubili majka i sin još uvijek je u tijeku očevid, po završetku kojega bi trebalo biti jasnije kako je došlo do izbijanja požara i smrti ukućana.

Većina susjeda Ulice Braće Cara Uračića u Crikvenici noćas nije bila niti svjesna što se događa na kućnom broju 4, gdje su poginuli živjeli. Tijekom noći policija i vatrogasci, naime, pale samo svjetla, bez sirena. Za tragediju su saznali tek ujutro, no duboko ih je potresla i uznemirila, jer svoje stradale susjede poznaju već desetljećima, javlja Novi list.

Teško im je bilo uopće išta reći, s obzirom na tugu zbog onog što se dogodilo.

“Suprug se dignuo kako bi otišao na WC i odjednom je ugledao u ulici ispod plava rotaciona svjetla. Nedugo potom začule su se i radio stanice, mislim da su bile one vatrogasne, pa smo čuli što su razgovarali. Pitali su ima li još nekog u stanu, a nakon toga su preko stanica žurno zvali hitnu. Da nije bilo bure, ne bi imali zatvorene prozore, ni mi ni naši susjedi, tako da bi unatoč tome što su dežurne službe došle do sirena, vjerojatno svi probudili.

Nije bilo plamena, ali je dim sukljao iznad krova. Jako je smrdjelo po gareži. Vidjeli smo da su vatrogasci morali koristiti maske, kako bi uopće mogli ući u njihov stan”, ispričali su susjedi.

Također, od susjeda saznaje Novi list da se radi o majci D. C. i njenom sinu V. C. Oni su živjeli na katu kuće, dok je u prizemlju živjela šogorica stradale žene. Nisu znali reći tko je odaslao poziv u pomoć hitnim službama, ali svi pretpostavljaju da je prva upravo šogorica shvatila što se događa.

Nažalost, ovo nije prva tragedija koja se dogodila u ovoj obitelji. Otac je nedavno preminuo, a i stradali sin je u dobi od devet godina imao tešku prometnu nesreću u kojoj je jedva ostao živ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 22:26