POGINULO DIJETE

Detalji tragedije: Tegljač nagnječio Renault Lagunu, gurao ga uz bankinu više od 100 metara...

Prometna nesreća dogodila se na prvoj, odnosno krajnje desnoj od tri prometne trake na tom dijelu autoceste
Ilustracija, autocesta kod Brinja
 Mario Pusic/Cropix

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se danas u popodnevnim satima dogodila na autocesti A-1 kod čvora Brinje teško je stradala obitelj u vozilu poljskih nacionalnih oznaka. Dijete iz tog vozila na mjestu je stradalo od snažnog udara tegljača nacionalnih oznaka BiH, dok je drugo dijete, kao i njegovi roditelji hitno zbrinuto u bolnici u Ogulinu. U trenutku pisanja ovog izvješća još nisu bile poznate okolnosti koje su dovele do tragedije, a još neslužbene informacije iz bolnice su govorile da se radilo o teškim tjelesnim ozljedama svih članova ove nesretne obitelji, srećom ne i opasnima po život.

Iz Policijske uprave ličko-senjske potvrdili su da su dojavu o nesreći dobili u 15.32 h, odnosno da je na "autocesti A-1, smjer Zagreb, na 117. kilometru došlo do prometne nesreće teretnog i osobnog automobila u kojoj je jedna osoba smrtno stradala". Na mjestu događaja, osim Hitne medicinske službe s čak tri vozila i policije, intervenirali su i vatrogasci.

Razbacane stvari

Nije bilo nikakve šanse da se pomogne djetetu koje je ostalo u limu stražnjeg dijela Renault Lagune koju je nagnječio tegljač marke Man. Nažalost, tako je i ostalo satima tijekom i poslije očevida, sve dok dva vozila nisu "razdvojena" uz pomoć dizalice.

Dok je trajala takva nekontrolirana vožnja uz škripanje guma i struganje lima uz bankinu više od 100 metara, iz automobila su ispadale osobne stvari obitelji, između ostaloga i dječja sjedalica te lopta, pa bi se dalo zaključiti da su se nesretnici vraćali s ljetovanja na Jadranu.

Prometna nesreća dogodila se na prvoj, odnosno krajnje desnoj od tri prometne trake na tom dijelu autoceste, gdje ne postoji zaustavna traka, jer je u tom dijelu početak uzbrdice.

Istraga

Dok je trajao policijski očevid kojim je rukovodio Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca, ta i njoj susjedna traka bile su zatvorene za promet, te se on odvijao samo po trećoj, pretjecajnoj traci, uz ograničenje brzine vožnje od 40 kilometara na sat.

Očito je da je došlo do udara prednjeg dijela kamiona u stražnji dio osobnog vozila, međutim je li se dogodilo nesmotrenošću vozača kamiona, ili mu se ispred vozila ubacio vozač osobnog automobila, pa drukčije nije mogao reagirati, ili je možda iz nekog razloga osobno vozilo bio zaustavljeno na ovom dijelu prometnice gdje zaustavna traka ne postoji, znat će se nakon istrage, koja će uslijediti nakon terenskog očevida. Tužiteljstvo će svakako naložiti vještačenja te drugim dokazima i iskazima svjedoka rasvijetliti detalje ove tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:07