OPASNA IGRA

DETALJI TRAGIČNE DJEČJE IGRE U BENKOVCU Tinejdžer koji je svog mlađeg brata teško ozlijedio očevom puškom sin je poznatog obrtnika i lovca

Sedmogodišnjak sa teškim ozljedama trbuha operiran je čim je došao u bolnicu
 CROPIX

- Dijete je stabilno i izvan životne opasnosti. Zadobilo je teške ozljede trbušne šupljine. Nakon što je primljen u poslijepodnevnim satima, dječak je operiran i sada se nalazi na odjelu kirurgije. Nadamo se potpunom oporavku - rekao nam je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru gdje je hitna pomoć u utorak dovezla 7-godišnjaka iz Benkovca s teškom ozljedom abdomena, piše Slobodna Dalmacija.

Ozlijedio ga je hitac iz zračne puške u vlasništvu njegova oca, a ranjen je dok se s puškom igrao u društvu 13-godišnjeg brata.

- Incident se dogodio oko 14 sati u obiteljskoj kući u Zadarskoj ulici u Benkovcu, kada je u igri dvojice dječaka metak iz zračne puške u vlasništvu 49-godišnjaka, u trbuh pogodio mlađe dijete. Dječak je s teškim ozljedama zadržan na liječenju u zadarskoj bolnici, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja – izvijestili su u srijedu iz zadarske policije. Koliko je hitaca ispaljeno iz zračne puške, je li tijekom “igranja” s puškom u blizini bio otac, tko je pozvao hitnu pomoć i je li puška registrirana, u policiji nismo mogli reći prije završetka kriminalističke obrade.

Otac ranjenog dječaka poznat je u Benkovcu kao vrijedan obrtnik. Zračna puška iz koje je ranjen njegov mlađi sin bila je registrirana, ali za nju nije trebao imati dozvolu. Otac je inače poznat kao lovac, ali ga mještani Benkovca znaju kao mirnu i korektnu osobu. Što se dogodilo u njegovoj obiteljskoj kući tog utorka poslijepodne, kako se zračna puška našla u dohvatu dječje igre i pod kojim je okolnostima došlo do ranjavanja 7-godišnjaka, pokazat će intenzivna kriminalistička obrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:08