SPECIJALCI U AKCIJI

Detalji trilera u Podsusedu: ‘Htio je ubiti policajca, uperio je pištolj, ispalio hitac... spasio ga je kolega!‘

Jedinice specijalne i interventne policije su ga sustigli te ga uz uporabu sredstava prisile - tjelesne snage i sredstava za vezivanje – uhitili

Ilustrativna fotografija 

 Zeljko Puhovski/Cropix

O višesatnoj akciji sinoć u Podsusedu tijekom koje je došlo i do uporabe vatrenog oružja, oglasila se i zagrebačka policija.

- Jučer, 21. kolovoza oko 16,15 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu nasilja u obitelji. Dolaskom na mjesto događaja, zatečen je 27-godišnjak koji je bio sam u kući u koju se zaključao, odbijao suradnju s policijskim službenicima i u rastrojenom stanju prijetio da će si nauditi. U više navrata, kroz višesatne napore, policijski službenici – uključujući i policijske pregovarače - pokušali su s njim uspostaviti kontakt, a što je on odbijao sve do oko 21:30, kada se iz kuće začuo pucanj. Iz navedenog razloga policijski su službenici nasilno ušli u kuću. Kako bi pobjegao, osumnjičenik je potom sa stražnje strane kuće skočio na zračni jastuk kojeg su prethodno postavili vatrogasci, a gdje je svladan uz uporabu sredstava prisile - otkrivaju iz zagrebačke policije.

Navode potom i da je osumnjičeni u jednom trenutku uperio vatreno oružje u jednog policijskog službenika u namjeri da ga usmrti, no u tome ga je spriječio drugi policijski službenik koji ga je odgurnuo.

- Pritom je došlo do ispaljenja hica iz vatrenog oružja. Policijski službenik je potom uspio razoružati osumnjičenog. Iako se osumnjičeni muškarac dao u bijeg, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije su ga sustigli te ga uz uporabu sredstava prisile - tjelesne snage i sredstava za vezivanje – uhitili. Uslijed ispaljenih hitaca nije došlo do ozljeđivanja. U tijeku je kriminalističko istraživanje vezano uz opisani događaj te više kaznenih djela počinjenih na štetu bliske osobe - navode iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:40