DARJAN JEŠOVNIK

DETALJI UHIĆENJA NAJTRAŽENIJEG BJEGUNCA Završio je u zatvoru u Subotici, a prilikom uhićenja kod sebe je imao dokumente na ime Uroša Vojinovića

 
 Screenshot / Eumostwanted

SUBOTICA - Jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske Darjan Ješovnik, uhićen je u noći između 6. i 7. travnja, na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović, objavila je u utorak Radio televizija Vojvodine (RTV).

„Viši sud u Subotici je u ranim jutarnjim satima, 7. travnja po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici izdanoj od Nacionalnog centralnog ureda iz Zagreba, odredio pritvor Darjanu Ješovniku, dvojnom državljaninu Republike Slovenije i Republike Crne Gore“, navodi RTV.

Sudac Ivan Bogosavljev odredio mu je ekstradicijski pritvor do 30 dana.

Iz krugova bliskih MUP-u RTV neslužbeno doznaje da je Ješovnik, koji je sada pritvoren u Okružnom zatvoru u Subotici, bio blizak suradnik Darka Šarića, kojega je srbijanski sud u prosincu 2018. osudio na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja pet i pol tona kokaina iz Južne Amerike u Europu.

Darjan Ješovnik je bio u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći, prenijeli su ranije hrvatski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:56