TRAGEDIJA KOD ŠOLTE

Detalji užasa: Mladi Nijemac pao u more s jedrilice koja je prešla preko njega i usmrtila ga

Stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise
Arhivska fotografija
 Srdjan Vrancic/Cropix

Državljanin Njemačke je u nedjelju u akvatoriju između Šolte i Visa pao s jedrilice u more i od ozljeda zadobivenih od propelera umro na mjestu događaja, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Nesreća se dogodila danas nešto prije podneva, a dok iz policije zasad nemaju puno detalja, s više pojedinosti su se oglasili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Javljaju tako da je smrtno stradao 26-godišnji T.T., državljanin Savezne Republike Njemačke, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za sada iz neutvrđenog razloga, navode, s jedrilice je pao u more, nakon čega je jedrilica prešla preko njega, a stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je, navodno, zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise.

- Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su 02.08. u 11.45h dojavu članova posade jedrilice 'Capella', o smrtnome stradavanju jednoga člana posade te jedrilice, tijekom plovidbe kraj otoka Šolte.

O događaju su odmah obaviješteni službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna, odakle su sa liječničkom pratnjom isplovili prema poziciji nesreće.

Iz MRCC Rijeka o događaju su obavijestili i Postaju pomorske i aerodromske policije Split, čiji službenici su prema mjestu nesreće isplovili s roniocima Specijalne policije MUP-RH te u pratnji zamjenice Županijskoga državnog odvjetništva.

Službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna dolaskom na poziciju teške pomorske nesreće, na oko pola nautičke milje s južne strane otoka Šolte, zatekli su jedrilicu s preostalim, neozlijeđenim članovima posade, ukupno sedam, uključujući voditelja, dok je tijelo stradaloga člana posade ostalo zarobljeno ispod razine mora, na krmenome dijelu jedrilice, kod pogonske elise, od koje je najvjerojatnije zadobio po život opasne ozljede - kažu u Ministarstvu.

Prema iskazu voditelja jedrilice, 34-godišnjeg D.R., stradali mladić je, iz za sada neutvrđenog razloga s jedrilice pao u more, nakon čega je jedrilica prešla preko njega, a stradali je ostao zarobljen ispod krmenoga dijela gdje je, navodno, zadobio smrtonosne ozljede od pogonske elise.

Uzrok ove teške nesreće službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna ustanovit će u okviru očevida, pojašnjavaju iz Ministarstva, po okončanju policijske istrage.

Uz spasilačku brodicu Lučke ispostave Milna prema poziciji nesreće isplovio je i glavni spasilački brod 'Pojišan', iz sastava Lučke kapetanije Split, kako bi pružili podršku u osiguravanju pozicije pomorske nesreće, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:35