UDAR NA NARKOTRAFIKANTE

DETALJI VELIKE AKCIJE U OSIJEKU Uhićeno devet osumnjičenih dilera, kao mozak kriminalne grupacije spominje se vlasnik omiljenog narodnjačkog kluba

 
Prizori tijekom racije
 Vlado Kos / Ivan Perić / Hanza Media

U velikoj policijskoj akciji, koju je vodio PNUSKOK Osijek, u utorak je u ranim jutarnjim satima na nekoliko adresa u Osijeku i okolici uhićeno devet osoba koje se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela iz domene ilegalne preprodaje više vrsta droga.

Policija je cijelo prijepodne provodila kriminalističko istraživanje u stanovima, kućama i drugim objektima kojima su se koristili osumnjičenici, a među njima je i jedan stan u samom središtu Osijeka, na Trgu slobode, gdje je kao podstanar živio jedan uhićenik.

O policijskoj akciji svjedoči i fotografija razvaljenih ulaznih vrata u taj stan, a prema riječima očevidaca, sve se događalo oko 6 sati ujutro. Tada je u koordiniranoj akciji policija pozvonila na adrese osumnjičenih, a uhićenja je bilo i u Strossmayerovoj te Huttlerovoj ulici, kao i još nekim osječkim ulicama, ali i u nekoliko mjesta u okolici Osijeka.

Osijek, 090620. 
Velika Akcija osjeckog MUP-a u kojoj je privedeno 9 osoba za preprodaju droge na podrucju grada. 
Na fotografiji: razvaljena vrata na drugom katu stambene zgrade na Trgu slobode gdje je priveden jedan od od osumnjicenih.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Razvaljena vrata na drugom katu stambene zgrade u kojoj je priveden jedan od od osumnjičenih

Preprodavači

“Rano jutros na području Osijeka počela je realizacija višemjesečnog kriminalističkog istraživanja kojim se uhićuje više osoba, a koje se dovodi u vezu s neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama na širem području Osijeka”, potvrdili su za Jutarnji list iz Ravnateljstva policije u utorak prijepodne.

Neslužbeno doznajemo da je glavni osumnjičeni muškarac iz Osijeka rođen 1970. godine, a navodno je riječ o D. K., vlasniku jednog narodnjačkog kluba u Osijeku, omiljenog mjesta za noćne izlaske mladih iz Osijeka i okolice, ali i kluba u kojem često nastupaju poznati pjevači, osobito folk izvođači iz Srbije. Lokal je bio česta meta policijskih pretresa i racija upravo zbog sumnje da se u njemu preprodaje droga, a nerijetko je bio i zatvaran. Prema informacijama očevidaca, policija je i u utorak u jutarnjim satima bila u tom lokalu, a u sklopu iste akcije u kojoj je uhićeno ovih devetero osoba.

Osijek, 090620.
 Velika Akcija osjeckog MUP-a u kojoj je privedeno 9 osoba za preprodaju droge na podruciju grada.
Na fotografiji: Policija u stambenoj zgradi jednog od osumnjicenih
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Perić / CROPIX
Policija u stambenoj zgradi jednog od osumnjičenih

Sumnjiva kvaliteta

Policija ga sumnjiči da je organizirao zločinačku organizaciju s ciljem nabave i krijumčarenja droge iz susjednih država te njezino čuvanje za daljnju preprodaju na ilegalnom tržištu. Uhićeno je još osam osoba u dobi od 22 do 34 godine, a riječ je uglavnom o preprodavačima koji su radili za prvoosumnjičenog.

Kad je riječ o vrstama droge koju je skupina nabavljala i preprodavala, doznali smo da se radi o više vrsta različitih droga, ali i da je među njima bilo robe i aditiva koji su sumnjive kvalitete i prilično opasni za njihove konzumente, no više informacija o tome i ostalim detaljima akcije znat će se nakon završetka kriminalističkog istraživanja. Uhićeni su privedeni u prostorije PU osječko-baranjske gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Osijek, 090620. 
Velika Akcija osjeckog MUP-a u kojoj je privedeno 9 osoba za preprodaju droge na podrucju grada. 
Na fotografiji: stambena zgrada na Trgu slobode gdje je priveden jedan od od osumnjicenih. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Stambena zgrada na Trgu slobode gdje je priveden jedan od od osumnjičenih

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:01