PALI NA GRANICI

DETALJI VELIKE ZAPLJENE DROGE U PRTLJAŽNIKU AUTA BRAČNOG PARA Majka troje djece jecala nakon što su joj odredili pritvor: Jao! Pa nisam ja kriminalac

 
Pretraga automobila / Ilustracija
 Mario Todoric / CROPIX

Više od osam kilograma droge, uglavnom sintetičke, zaplijenila je policija kod dvoje slovenskih državljana na graničnom prijelazu Rupa pri ulasku u Hrvatsku, od čega se više od polovice odnosi na amfetamin. Osim te droge, zaplijenjen je kokain, heroin, ecstasy, marihuana i hašiš. Procjenjuje se da je tzv. ulična vrijednost droge najmanje 1,1 milijun kuna. Nađena je i praškasta materija, s natpisom '300 supermix', čiji se sastav još ispituje, piše Novi list.

Droga je bila skrivena ispod odjeće i drugih rekvizita za ljetovanje, a supružnici Simon (41) i Polonca (40) Nose smješteni su u riječki zatvor. Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Granična je policija nešto prije pet sati ujutro prošle subote pretražila bijeli volkswagen passat slovenskih registracija kojim je upravljala Polonca Nose. Suprug je bio na mjestu suvozača. Pretraga je dovela do zapljene jedne od najvećih i najvrednijih količina narkotika u posljednje vrijeme u riječkoj regiji, a droga je bila smještena u ruksaku u prtljažniku, u vreći skrivenoj u prostoru rezervnog kotača i u prednjim desnim vratima.

Osim toga, pronađeni su papirići s ispisanim imenima i nadimcima ljudi te imenima mjesta u Hrvatskoj i Sloveniji, brojkama o težini i komadima, iznosima novca, nazivima droga i slično.

Sudac istrage Vlado Bosner Simonu, nezaposlenom ocu dvoje djece, odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja kaznenog djela, a Polonci, zaposlenoj majci troje djece, zbog opasnosti od bijega. Ako plati jamčevinu od 200.000 kuna, moći će se braniti sa slobode.

Kako piše Novi list, Polonca Nose je briznula u plač kad su joj priopćili da ostaje u pritvoru.

- Jao, jao... Pa nisam ja kriminalac... - jecala je, skvrčivši se na klupi u hodniku suda, prije no što su došli pravosudni policajci i odveli je u riječki zatvor.

Osim toga, prilikom prelaska granice i zapljene droge sa supružnicima je u automobilu, na zadnjem sjedalu bila i djevojčica od nepunih 11 godina. Neslužbeno se doznaje da je curica zbrinuta i ne nalazi se u Hrvatskoj, no više informacija nema. Na rješenje o određivanju istražnog zatvora Slovenci imaju pravo žalbe, ali ona ne zadržava njegovo izvršenje, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:05