STRAVA U OSIJEKU

Devet godina zatvora za majku koja je kćer i još tri djevojke gurnula u prostituciju

Riječ je o aferi o kojoj je Jutarnji list prvi pisao prije nešto manje od dvije godine dana, no istraga je započela tek u kolovozu prošle godine
Osijek, 130609.Dom za odgoj djece i mladezi u Osijeku u kojemu su zivjele djevojke koje su podvodjene za prostituciju poznatim Osjecanima.Foto: Vlado Kos / Cropx
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Zbog podvođenja svoje 13-godišnje kćerke te jedne maloljetne i dvije punoljetne djevojke u razdoblju od srpnja 2006. do rujna 2009. godine S. M. (38) iz Osijeka nepravomoćna je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina, dok je Dž. M. (27) koji joj je u tome pomagao dobio godinu dana zatvora.

Riječ je o aferi o kojoj je Jutarnji list prvi pisao prije nešto manje od dvije godine dana , no istraga je započela tek u kolovozu prošle godine, a okončana je u studenome, kada je policija došla i do stravičnih spoznaja o tome kako je S. M. podvodila i svoju kćer, koja je u to doba imala tek 13 godina. S. M. je, prema optužnici, prvo u okrutni svijet prostitucije u ljeto 2006. godine uvukla 19-godišnjakinju koja je netom prije napustila Dom za nezbrinutu djecu Klasje u Osijeku.

Prvo ju je primila u stan, znajući da se ona nema gdje vratiti, a onda je tražila od nje da za novac seksualno zadovoljava muškarce koje joj je pronalazila. Od ožujka 2007. u to je uključila i svoju tada 13-godišnju kćerku, a prvi posao bio joj je u jednom osječkom hotelu gdje je zajedno s 19-godišnjakinjom zadovoljavala jednog muškarca za što su obje dobile po 600 kuna.

U taj hotel, znajući što će se događati, odvezao ih je Dž. M. U ožujku 2008. godine S. M. je po istom principu u svoje stravične poslove uvukla još jednu djevojku koja je otpuštena iz Doma za odgoj djece i mladeži, koja joj je u četiri navrata seksualnim uslugama priskrbila po 200 kuna, a u nekoliko navrata morala je to činiti i besplatno, kako bi otplatila dug kojeg je S. M. imala prema jednom muškarcu.

Ukoliko bi bila nezadovoljna količinom novaca koju bi joj djevojka donijela, svodnica ju je čupala za kosu i grebala te prijetila da će je izbaciti iz stana. Naposlijetku u ožujku 2009. u ovaj je svijet uvukla i 16-godišnju štićenicu Doma za odgoj djece i mladeži. Cijene usluga kretale su se u rasponu od 100 do 600 kuna, a jedan im je klijent posebno plaćao za fotografiranje od 50 do 100 kuna. I S. M. i Dž. M. su se na sudu branili negirajući optužbe DORH-a, no sud to nije uvažio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:08