HOROR U ZAGREBU

DIGLI OPTUŽNICU ZA ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU David je Kristinu nakon izlaska pritisnuo za sjedalo u autu, a onda je krenuo bešćutno ubadati

 Željko Puhovski / Hanza Media, Bruno Konjević / Hanza Media, Privatna arhiva

Četiri mjeseca od brutalnog ubojstva trudne Kristine Krupljan (18), kojoj je bivši dečko u autu ispred njezine zgrade na zagrebačkoj Volovčici zadao 73 ubodne i 15 reznih rana po cijelome tijelu, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Davida Komšića (20).

Tužiteljstvo mladića tereti da je 22. veljače ove godine oko 21,30 sati, nakon što se s Kristinom vratio iz večernjeg izlaska, ponukan ljubomorom i željom za odmazdom, dok je sjedio na suvozačevom sjedalu, pritisnuo ju lijevom rukom za vozačko sjedalo kako se ne bi mogla micati. Potom ju je bešćutno krenuo ubadati i zarezivati nožem po tijelu i po glavi. Krvavi zločin dogodio se nakon što je Kristina rekla Komšiću da s njim prekida jer da je u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem s kojim je trudna. To je, prema navodima optužnice, obdukcija i pokazala.

Komšić do daljnjega ostaje u pritvoru te mu prijeti najmanje 10 godina zatvora, a kako smo već pisali, nakon iskaljivanja nezapamćene količine bijesa, pogleda hladnog kao špricer, Komšić je izrazio žaljenje.

- Zajedno smo bili od 7. razreda osnovne škole. Znali smo se svađati. Prijavila me da sam je pretukao, ali je povukla iskaz rekavši da je sa mnom trudna. Pravi šok mi je bio kad mi je tri dana prije ubojstva na telefon rekla da je već tri mjeseca trudna s drugim čovjekom. Pokušao sam tražiti objašnjenja, ali mi je rekla da ću sve doznati na vrijeme. Kobnu večer išli smo u Nocturno na večeru, potom nas je dovezla ispred njene zgrade. Izvukao sam kuhinjski nož iz torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njezin vrisak. Smračilo mi se. Znam samo da sam je nastavio bosti. Ne sjećam se svega. Izgubio sam se kompletno - rekao je Komšić policiji. Nakon ubojstva nazvao je oca i otišao kući, a usput je nož odbacio u kontejner. Izmasakrirano tijelo njegove bivše djevojke pronašli su, pak susjedi.

Ovo, inače, nije jedini postupak u kojem je Komšić osumnjičen. Na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu sudi mu se zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju prošle godine kada je autom udario u pješaka Josipa Kolarića (72). Komšić je, kršeći prometne propise na pješačkom prijelazu naletio na Kolarića, koji je cestu prelazio unatoč semaforu na kojem je bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:05