BRUTALNI ZLOČIN

DIJABOLIČNI UBOJICA Ženu je zatukao nogom kuhinjskog stola, mlatio ju je užarenom žicom

Fejzo Hodić je dugi niz godina zlostavljao i svog mentalno zaostalog sina. Dobio je 37 godina zatvora
Zagreb, 190112. Ulica Frana Alfirevica 10.U jutarnjim satima kod kontejnera za smece ispred zrade u Alfirevicevoj pronadjeno je bezivotno tijelo zene. Zenu je na smrt pretukao suprug. U tijeku je policijski ocevid.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Fejzo Hodić (48) u ponovljenom suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na 37 godina zatvora jer se u siječnju 2012. godine u stanu u Alfirevićevoj ulici, cijelu noć sadistički iživljavao drvenom nogom od stola nad suprugom Minom koju je ubio pred tada 14-godišnjim sinom, inače dijete sa posebnim potrebama.

U obrazloženju presude, sutkinja Lana Petö-Kujundžić je istaknula da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije vidjela takvu brutalnost i žrtvu sa toliko ozljeda jer, osim što je ženu zavezao samoljepljivom trakom i pretukao, Fejzo ju je izudarao zagrijanom žicom pa je dobila i opekline drugog stupnja.

Minu je suprug godinama tukao, a stravično iživljavanje počelo je u popodnevnim satima tog 18. siječnja kada se u pripitom stanu pojavio na vratima gradskog stana u kojem je stanovao sa suprugom i sinom iz prvog braka.

Mina kao brižna pomajka, nije željela da dijete po tko zna koji put gleda oca u pijanom stanju, opetovano mu je prigovorila, no Fejzi prigovor nije “sjeo”, pa je prešao s uvredljivih riječi na djela.

Proradile su šake i noge do te mjere da je Mina doslovce “letjela” po cijelome stanu, a kad se više nije mogla odupirati ni jecati, Fejzo ju je posjeo na stolac i vezao joj ruke samoljepljivom trakom. Ošišao joj je kosu i obrve, mučio je užarenim predmetima, pa i cigaretom, a kulminacija svega je bila kad je u jednom trenutku razvalio drveni stol i nogom od stola počeo Minu bestijalno tući.

Priuštio joj je niz prijeloma, počevši od kralježnice, vratnih kralježaka, ruku, rebara... a kad je vidio da se više nimalo ne opire, uplašio se i počeo je “seliti” po stanu. Svjestan da mu se ona u bračnu zajednicu svaki put vraćala jedino zbog ljubavi prema posinku, Fejzo je Minu, tako nasmrt unakaženu, odnio kod sina u sobu i polegao je kraj njega na krevet ne bi li, a prije dolaska Hitne pomoći koju je pozvao, provela još neko vrijeme s njim.

Ubojica bolesnog uma je u međuvremenu odlučio baciti sve dokaze (od krvave deke do noge od stola) ne bi li djelatnici Hitne ozbiljno shvatili njegovu priču “da je pronašao ženu ozlijeđenu ispred zgrade, kraj kontejnera, i da ne zna je li živa”.

Međutim, istražitelji su uspjeli, unatoč Fejzinoj rastrojenosti i lažima, rekonstruirati cijeli tijek ubojstva. Ostali su šokirani čuvši ispovijed Fejzinog maloljetnog sina kojeg je od 2001. godine tukao svime što mu je došlo pod ruku.

Osim batina, izgladnjivao ga je i branio mu da se igra sa drugom djecom, a jednom prilikom ga je uhvatio za noge i udarao njime o parkirani automobil.

Inače, prvotnu nepravomoćnu presudu Vrhovni sud je ukinuo samo zato jer ubojičinog sina tijekom svjedočenja nisu pitali želi li svjedočiti ili će iskoristiti zakonsku blagodat i ne svjedočiti protiv oca. Bez obzira na sve, dječak se nije libio u ponovljenom postupku sa sudom podijeliti sve do jednog stravičnog detalja od kobne večeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:49