DOLIJAO

DILER UHVAĆEN PUNIH USTA HEROINA Natrpao ga je toliko da nije mogao govoriti, pljunuo je drogu vrijednu 120.000 kuna

 Neja Markičević / CROPIX i PUZ

ZAGREB - Nepopravljivi 41-godišnji zagrebački diler D.D. ostao je u sekundi bez nešto više od 100 tisuća kuna zarade te završio u remetinečkom pritvoru jer je po izlasku iz stambene zgrade na Maksimiru i to s paketićem od 15 grama heroina skrivenog u ustima, došetao direktno u ruke policajcima.

Misleći da ga čeka kupac s kojim je dogovorio biznis, rano ujutro 14. travnja pohitao je veselo van. Na njegovu žalost pomršeni su mu planovi. Policajci su ga zaustavili, legitimirali se i postavili mu pitanja.

Vidjevši da mu nema spasa i da s punim ustima ne može govoriti, paketić heroina je ispljunuo. Ubrzo su policajci sasvim opravdano ishodili nalog za pretres stana koji koristi jer su već neko vrijeme znali da ponovno dila i da nije naučio lekciju.

U pretresu njegova stana policajci su pronašli još 293 grama heroina pakiranog u vrećice te vagu za precizno mjerenje težine s tragovima opijata. Osim toga, iz stana su istražitelji izuzeli i 29.350 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od narkobiznisa. Po dovršetku obrade 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Da je 308 grama heroina uspio proturiti do krajnjih korisnika, diler bi si stavio u džep najmanje 120 tisuća kuna. Od ranije je, inače, evidentiran zbog zloporabe opojnih droga, ali i niza imovinskih delikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:27