‘BLAGO‘ U FRIŽIDERU

Dileru u stanu u Gajnicama policajci pronašli opijate, osim droge mu oduzeli i streljivo

Policija je 44-godišnjeg muškarca kazneno prijavila zbog zlouporabe droga, ali i prekršajno zbog držanja streljiva

zaplijena droge u stanu u Gajnicama

 Pu Zagrebačka/

Frižider, točnije ledenica, u jednom stanu u zagrebačkim Gajnicama skrivao je, među ostalim, poslovnu tajnu 44-godišnjeg Zagrepčanina kojem su jučer policajci banuli na vrata stana.

Kroz istraživanje su otkrili da je dotični kućni vrtlar i koji je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavljao veće količine amfetamina koje je prepakiravao i miješao s punilima radi povećanja mase.

No to nije sve, već je i vrtlario uzgajajući konoplju u pravom malom laboratoriju u koji je instalirao uređaje za emitiranje svjetlosti i ventilaciju zraka. Bili su to, kako je pokazalo kriminalističko istraživanje, idealni uvjeti za uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju potom prepakiravao i dalje distribuirao krajnjim korisnicima na ilegalnom narko tržištu.

image

zaplijena droge

Puz/

U pretresu njegova doma policajci su pronašli improvizirani laboratorij i devet stabljika indijske konoplje te 28,7 grama marihuane, 40 grama amfetamina u tri pakiranja, 89 punila za povećanje mase te digitalnu vagu za precizno mjerenje s tragovima droge. Oduzeli su mu još i mikser te posudu u kojoj je miješao opijate.

image

zaplijena droge u stanu u Gajnicama

Puz/

Uz drogu obično ide i oružje pa su kod njega pronašli i 15 komada malokalibarskog streljiva 22.

- Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu biti podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 30. st. 3 kažnjiv po čl. 70. st.1 t.7. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - kažu iz PU zagrebačke.

image

zaplijena droge

Puz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:44