PRONEVJERA

DIREKTOR AUTO SALONA OPELJEŠIO KUPCE ZA VIŠE OD MILIJUN KUNA? 'Sklapao je s njima ugovore, izdavao im uplatnice, a oni su nova vozila uzaludno čekali'

 Ronald Gorsic / Hanza Media

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, nakon ispitivanja osumnjičenika, pokrenulo je istragu protiv 50-godišnjeg Šibenčanina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o D.Š., bivšem direktoru poslovnice auto-kuće 'Suzuki' u Šibeniku, kojeg Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči da je oštetio tvrtku, odnosno za sebe zadržao čak 1,1 milijun kuna.

Županijsko državno odvjetništvo ga sumnjiči da je od 1. rujna 2015. do 3. kolovoza 2016. godine, kao direktor i osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva u poslovnoj jedinici Šibenik, a u cilju da dođe do znatne nepripadne imovinske koristi, zaključio kupoprodajne ugovore za prodaju motornih vozila s 12 osoba.

Dosadašnjim ispitivanjem ŽDO je ustvrdilo da je osumnjičenik od kupaca primao novac na temelju potpisanih ugovora te bi im izdavao uplatnice o plaćenim računima, ali primljeni novac nije uplatio na račun svoje tvrtke, već ga je zadržao za sebe.

Također je utvrđeno da ovaj 50-godišnji Šibenčanin nije ni obavio narudžbu plaćenih automobila kod Uprave svoje autokuće u Zagrebu pa su kupci uzaludno čekali na isporuku plaćenih automobila. Na ovako opisani način, osumnjičenik je primio i za sebe zadržao ukupni iznos od milijun i 134 tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:27