PROCES

Direktora kojeg terete za premlaćivanje prolaznika u Zagrebu nije došao na sud, dovest će ga policija

Ivica Modrić (52) bio je član Uprave HOPS-a, smijenjen je nakon ovog incidenta
Ivica Modrić
 HOPS/CROPIX

Ivica Modrić (52), nekadašnji član Uprave HOPS-a i osječkog gradskog HDZ-a, te prema sudskom registru aktualni zamjenik predsjednika NO Glasa Slavonije, na sljedeću sudsku raspravu doći će u pratnji policijskih djelatnika.

Naime, na Općinskom sudu u Zagrebu u tijeku je suđenje Modriću za teško premlaćivanje prolaznika 2019. na zagrebačkom Vrbiku, a odluku o njegovu dovođenju donio je sudac nakon što je Modrićev odvjetnik pokušao opravdati klijentov izostanak s rasprave. Točnije, dostavio je sudu potvrdu o Modrićevoj privremenoj nesposobnosti za rad te dokaz o izdanoj e-uputnici. Sudski vještak Davor Mayer proučio je Modrićevu dokumentaciju kojom ispričava nedolazak.

Neopravdan razlog

- Iz ovoga nije vidljivo ništa. Ne može se razabrati koja je bila medicinska prepreka za pristup na današnju raspravu. To su administrativni dokumenti bez medicinskog sadržaja. Razabire se da je 9. veljače 2020. liječnik opće prakse uputio okrivljenog na pregled fizijatru i da mu je otvorio bolovanje - objasnio je vještak. Za sud je to neopravdan razlog nedolaska pa će Modrića na sljedeću raspravu dovesti policija.

Tužiteljstvo za Modrića, koji se u istrazi branio šutnjom, a na početku suđenja sucu je rekao da se ne smatra krivim, traži 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

- Tog poslijepodneva išao sam po svoje dijete u vrtić. Dok sam prelazio zebru s lijeve strane, vidio sam Škodu kako se približava. S vozačem sam uspostavio kontakt očima kako bi me pustio da prijeđem zebru, međutim, vozač nije usporio, nego ubrzao i prošao pokraj mene na pola metra. U znak protesta dignuo je ruke u zrak, a ja sam instinktivno jagodicama desne ruke udario po prtljažniku auta.

Vozač je zakočio, otvorio vrata i rekao mi: 'Kome ti diraš auto?' na što sam ga pitao je li normalan jer me skoro pregazio. Nastavio sam hodati, a on mi je dobacio: 'Sad ćeš vidjeti'. Mislio sam da će mi se unijeti u lice, ali me je udario šakom u lijevu stranu lica - prisjetio se u tužiteljstvu Paško P.

Od udarca je pao na leđa.

Deformirano lice

- Ustao sam s poda i vidio u staklu da mi je lice deformirano. Pitao sam vozača je li svjestan što mi je napravio, a na to mi je odgovorio: 'Sad si se tek uvalio u probleme, ne znaš ti s kim imaš posla'. Nakon toga sam slikao njega, auto i dio gdje sam po autu udario, da imam dokaz da oštećenja nema. Pozvao sam ga da pričeka policiju, ali nije htio, te je svjedoku rekao da će on meni pozvati specijalnu policiju - rekao je pješak čije su premlaćivanje vidjele tri osobe.

Optužnica: Prišao je pješaku, udario ga šakom i teško ga ozlijedio

Prema optužnici, 28. ožujka 2019. oko 16.25 sati u Ulici Lavoslava Ružičke na Vrbiku Modrić se, izašavši iz Škode Superb, verbalno sukobio s pješakom koji je prelazio pješački. S ciljem da ga teško ozlijedi, prema optužbi, Paška P. je udario šakom u lice i oborio ga na tlo.

Rezime obračuna su teške ozljede koje je zadobio pješak - krvni podljev lijevog oka, prijelom lijeve jagodične kosti u području očne šupljine, višeiverni prijelom gornje čeljusti sinusa s krvarenjem u sinusima te pomakom čeljusti. Operacijom su mu ugradili titansku bimetalnu pločicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:31