PRIMALA MITO?

DIRH o uhićenoj inspektorici: ‘Ne možemo to tolerirati, udaljena je s dužnosti i prijavljena sudu!‘

USKOK je otvorio istragu protiv 53-godišnje zagrebačke inspektorice rada koja je uzimala mito od gospodarstvenika

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Državni inspektorat oglasio se danas o slučaju uhićene 53-godišnje inspektorice rada iz Područnog ureda Zagreb koja je osumnjičena i pritvorena zbog primanja mita i zlouporabe položaja ovlasti.

Na upit Jutarnjeg rekli su kako imaju nultu stopu tolerancije na takvo ponašanje.

- Državni inspektorat proveo je unutarnji nadzor nad postupanjem zaposlenice Državnog inspektorata kojim je utvrđeno da je ista u razdoblju od 27. studenog 2019. do 24. veljače 2021. počinila više teških povreda službene dužnosti.

Slijedom navedenoga, Državni inspektorat je protiv iste, Službeničkom sudu Republike Hrvatske podnio Zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti. Nakon pokretanja postupka, ista je privremeno udaljena iz službe do okončanja postupka pred nadležnim tijelima.

Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela primanja mita iz članka 293. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela zlouporabe ovlasti i položaja - u stjecaju, iz članka 291. stavak 1. Kaznenog zakona, protiv navedene je USKOK-u podnesena kaznena prijava.

U daljnjem postupku Državni inspektorat surađivat će s nadležnim institucijama koje provode istražne radnje.

Od osnutka Državnog inspektorata 01. travnja 2019. godine zalažemo se za nultu stopu tolerancije prema nemoralnom, neetičkom postupanju i nepoštovanju zakonskih propisa Republike Hrvatske - poručili su iz DIRH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 06:48