SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

'DITE SI MI UBIJA! RASKASAPIA SI JE!' Procurili šokantni razgovori majke s monstrumom iz Zadra koji je teško premlatio njenu 18-godišnju kćer

 
 Facebook

Darko Kovačević zvani Daruvarac u srijedu, 13. lipnja, oko 22 sata teško je premlatio svoju bivšu djevojku ispred očiju nekoliko gostiju i osoblja kafića “Chill out” na zadarskoj Meladi. Divljačko mlaćenje 18-godišnjakinje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu. Par dana nakon napada u medijima su objavljene šokantne krvave, fotografije, ali i videosnimka s nadzorne kamere iz kafića na kojem se vidi sva bestijalnost s kojom je Daruvarac mlatio nemoćnu djevojku.

Slučaj brutalno pretučene 18-godišnje djevojke iz Zadra šokirao je Hrvatsku. Emisija "Provjereno" Nove TV donosi snimke telefonskih razgovora koje je njezina majka vodila s napadačem, ali i policijom od trenutka kada je saznala što se dogodilo njezinoj kćeri.

Poziv je majka pretučene Zadranke primila nešto prije 23 sata, od svoje druge kćeri.

"Alo? Šta je bilo? - Mama, jel možeš doći ikako na hitnu? - Šta je bilo? - Na kirurgiju moraš doći. - Dobro, što se dogodilo? - Znaš onaj Daruvarac? - E? - *** je istuka šakama, *** je krvava od glave do pete."

Kada je saznala što se dogodilo, majka je poziv uputila upravo njemu. "Molim? - Slušaj me! - Tko je? - Naslikaj se ispred kirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je rasakapia, rasakapia si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili će te nać. Čovječe, dite si mi ubija! - Ja nemam pojma o čemu ti pričaš."

U tim je trenucima pretučena djevojka bila na medicinskoj obradi. Točna težina ozljeda nije bila poznata. Majka se, kaže, osjećala bespomoćnom. Prvi poziv upućen policiji ostao je bez odgovora – 41 sekundu nitko se nije javio, a gradom su krenule glasine da se počinitelj dao u bijeg izvan zemlje.

"Nije priveden? - Ne. - Zašto nije priveden, možete li mi reći? - Pa zato što je pobjegao. Nismo ga našli. A di on živi, recite mi? - Odakle da ja znam?" - ovako je zvučao prvi razgovor majke s policijom.

"Ne mogu shvatit da Darko nije priveden? - Nema se tu što shvatit, ne shvatit. Znate kako je to. On je to napravio što je napravio i on se sad skriva negdje. E sad. I on sad može pobić u Njemačku kako je biža već, jel tako? A to legalno preko granice neće prić sigurno, a sad da li on može naći nekakve puteve nać druge, Bože moj, tome ja ne mogu suditi" - odgovor je koji je majka dobila od drugog policijskog djelatnika.

Za majku je noć tek bila počela jer je odlučila stvari uzeti u svoje ruke. Pratila je mobitel, čekajući trenutak kad će ga napadač ponovno uključiti. Strpljivost se isplatila pred zoru, šest sati nakon premlaćivanja, što je majka odmah javila policiji, no u tom trenutku tamo nemaju ni njegov broj mobitela pa im ga ona diktira. Kako slučaj nije riješen ni do trenutka kada se razdanilo, majka ponovno zove policiju, s novim informacijama do kojih je sama došla.

"Ja sam mama od curice koja je pretučena noćas. - Dobro. - Ja sam dobila obavijest da je taj gospodin, odnosno taj idiot, u svojoj kući. Ja dakle cilu noć sama istraživam. Taj čovjek je prijetio mojoj drugoj kćeri da će doći ubiti nju i maloga zato što je ovo prijavljeno policiji. - Jel on sad kući, doma, je? - Ja ne znam da li je on u kući. Ja sam tu u toj ulici… - Sad će vam moji dečki doći svaki tren tamo pa ćemo vidjeti. - OK, hvala. - Pa se vi maknite odatle."

Razgovor se dogodio u 10 sati ujutro, kada je osumnjičeni za napad konačno i uhićen. Zbog sumnji u brojne propuste policije u ovom slučaju, prijateljica majke pretučene djevojke o svemu je odlučila obavijestiti MUP i Ravnateljstvo, čak i predsjednicu države, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:33