POTRAGA ZA MANIJAKOM

DIVLJA VOŽNJA PLOČNIKOM U OSIJEKU Dječaku slomio nogu i pobjegao na biciklu

Mateov otac: Jako sam ljut! Kao roditelja me boli što nije pomogao djetetu nego se samo pokupio i pobjegao
 Emica Elveđi/CROPIX

Slomljena potkoljenica na dva mjesta epilog je naleta nepoznatog biciklista na petogodišnjeg Matea Lišnjića iz Osijeka, kojeg je na pločniku ispred samog ulaza u njegovu zgradu u Ulici Hrvatske Republike udario biciklist u dobi između 25 i 30 godina.

Dogodilo se to prošlog utorka i tako već deset dana traje potraga za nesavjesnim biciklistom koji je unesrećio dječaka i otišao s mjesta nesreće.

- Izašli smo iz zgrade i ja sam se okrenula da zatvorim vrata kad sam krajičkom oka vidjela biciklista koji je vozeći pločnikom uz sam rub zgrada nailazio iz smjera centra. U sljedećem trenutku čula sam udar, okrenula se i vidjela sina kako leži na pločniku, a biciklist je pao nekoliko metara dalje. U prvi tren učinilo mi se da je s Mateom sve u redu pa sam se okrenula prema mladiću da vidim treba li mu pomoć, a onda sam vidjela bolnu grimasu na sinovu licu i iskrivljenu nogu - prisjetila se trenutka neposredno nakon udara Mateova majka Tihana.

Mladić je došao do njih govoreći da inače ne vozi brzo i da ne zna zašto je išao upravo tim pločnikom. Šokirana Tihana uzela je sina u naručje i sjela s njim na terasu kafića.

- Pritrčale su susjede iz butika i ureda i pitale želim li da nazovu Hitnu. Pribrala sam se i rekla da ću ga prije ja odvesti do bolnice nego što će stići Hitna. Nisam vidjela kada se biciklist pokupio i otišao, no znam da se nikome nije javio niti je pitao kako je moje dijete - ispričala je Tihana.

Mateo se sve vrijeme hrabro držao.

U bolnici je ostao pet dana kako bi liječnici vidjeli hoće li ga morati operirati, a plakao je jedino kada bi mama i tata morali ići kući. Operacija na kraju ipak nije bila potrebna i Mateo je sada na kućnoj njezi.

- Najviše mi nedostaje što ne mogu igrati nogomet s tatom i voziti bicikl - kaže dječak i pita mamu hoće li ga već jednom iznijeti na dvorište i staviti u ljuljačku.

Očevici su odmah pozvali policiju, no kažu da su dva policajca koja su došla više zaustavljala bicikliste koji su vozili pločnikom nego što su se raspitivali o nesreći.

- Očekivao sam da će se taj mladić javiti, pitati za dijete, ispričati se... No, to se nije dogodilo i nazvao sam policiju zahtijevajući da ga pronađu.

Jako sam ljut i kao roditelja me boli što nije pomogao djetetu nego je pobjegao, a Mateo će sada 6 do 8 tjedana biti u gipsu i prikovan uz krevet. Nadam se da će snimka videonadzora susjedne zgrade više otkriti. Prema opisu, riječ je o mladiću višeg rasta i crne kose - kaže Mateov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 23:18