SVE POČELO SVAĐOM?

DIVLJA ZADARSKA NOĆ Huliganski dvojac napao redare, potom prebio kralja noćnih klubova, a na kraju završio u bolnici s teškim ozljedama

Osijek, 230315.Jutros oko 8 i 30 u svom odvjetnickom uredu ubijen je odvjetnik Vlatko Vidakovic javnosti poznat kao sudac iz serije RTL Sudnica. Policijski ocevid je u tijeku a u vrijeme ubojstva u uredu je bila i vjezbenica, kci odvjetnika Vidakovica. Na fotografiji: Policija odvodi kci ubijenog odvjetnika i poslovnog partnera Peru JuricaFoto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX

Pojavile su se nove informacije o brutalnom napadu na Dejana Markovića (38), suvlasnika zadarskih klubova Maraschino i Podroom, kojega su dvojica huligana pretukla u nedjelju u ranim jutarnjim satima na Bilom brigu.

Poslije napada se pretpostavljalo da se radi o istim napadačima koji su pretukli zaštitara Podrooma ispred samog kluba, a policajci nisu htjeli potvrditi ni demantirati znaju li tko su napadači. Neslužbeno doznajemo da je riječ o P. B. (31) i I. M. (32) iz Zadra, koji su otprije poznati policiji po nizu prekršajnih i kaznenih djela, od nasilja do droge.

Prema navodima svjedoka, dvojica napadača su se te noći naguravala na šanku u Podroomu, što je dovelo do ozbiljne svađe a potom i fizičkog obračuna. Zaštitari su ih pokušali umiriti razgovorom, ali na kraju su bili prisiljeni izvesti ih ispred kluba gdje su ih “smirili”. Sat i pol poslije incidenta u klubu ljutiti dvojac krenuo je prema Bilom brigu, gdje su iz nepoznatih razloga napali Markovića nakon što je izašao iz automobila odmah ispred ulaza njegove zgrade.

Ipak, neslužbeno doznajemo da su napadači odmah nakon premlaćivanja Markovića potražili liječničku pomoć u zadarskoj bolnici zbog ozljeda koje su zadobili ispred noćnog kluba Podroom. Jedan od njih, navodno 31-godišnjak, podvrgnut je operaciji nakon teške ozljede oka, a drugi ima prijelom rebara. Nije poznato tko im je nanio ozljede.

Marković je s druge strane od brojnih udaraca zadobio ozljede glave te je završio na Odjelu neurologije zadarske bolnice. Policija cijeli slučaj i dalje vodi kao narušavanje javnog reda i mira.

- Riječ je o vrlo kompleksnom istraživanju. Moramo saslušati puno ljudi i utvrditi puno liječničkih nalaza i tek nakon toga bit će poznata kvalifikacija kaznenog djela - rekao je Elis Žodan iz zadarske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:19