INTENZIVNA POTRAGA

DIVLJAČKI NAPAD DVOJICE RAZBOJNIKA Taksistu stavili nož pod vrat. Kad im je odbio dati novac, prerezali mu tetive 

Ilustracija
 CROPIX

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom napadača na 50-godišnjeg zagrebačkog taksista B. Č., koji su ga u srijedu oko 7 sati teško ozlijedili u zagrebačkom Folnegovićevu naselju.

Kako smo neslužbeno doznali, taksistu su prerezali nožem tetive na jednoj ruci i on je s teškim ozljedama prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje mu je pružena pomoć.

Poziv kamenjem

Dvojica mladića došla su oko 7 sati pred Radio taxi Zagreb u “mamutici” u Ulici Božidara Magovca 55 u Travnom i počeli bacati kamenčiće u prozore. Jedan od djelatnika otvorio je prozor i pitao ih zašto bacaju kamenčiće i što trebaju, na što su oni odgovorili da trebaju taksi. Putem radioveze pozvali su najbližeg slobodnog taksista i sa stajališta u Travnom došao je B. Č. svojim Ford Mondeom koji taksira već 20-ak godina i član je udruženja taksista.

Snimile ih kamere

Negdje tijekom vožnje, nakon što su skrenuli u jednu ulicu u Folnegovićevu naselju, taksistu su prislonili nož pod vrat i od njega zatražili novac. Taksist im je pružio otpor, ali su ga napadači porezali nožem i presjekli mu tetive na ruci, nakon čega su pobjegli iz vozila.

Taksist je o napadu uspio obavijestiti dispečerski centar i brzo su došli i Hitna pomoć i policija koja je krenula u potragu za napadačima. Kako smo neslužbeno doznali, napadače su snimile nadzorne kamere koje pokrivaju prostor ispred sjedišta i policija je već izuzela te snimke i krenula u potragu.

Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja auto taksi prijevoznika Grada Zagreba, u ime udruženja i kolega osudio je ovaj napad na i izrazio nadu da će policija brzo otkriti napadače. Podsjetio je kako su taksisti u posljednje vrijeme sve češće izloženi i fizičkom nasilju.

Snimka dvojice mladića koji su napali B. Č. je kvalitetna, ali policija sada sa snimkom i još nekim pojedinostima o napadu ne izlazi u javnost u interesu istrage.

Pretpostavlja se da je motiv napada na taksista bio želja mladića da se domognu novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:13