DVOJE UBIJENIH

Divljak koji se smijuljio nakon što je pokosio pješake na Kvatriću ostaje u pritvoru

Kovačević, inače bivši nogometaš NK Zelina, igrao je i za još neke nižerazredne klubove u Zagrebu i okolici.
 EPH

Nikoli Kovačeviću (26) iz Sesveta, koji je 11. travnja navečer skrivio stravičnu prometnu nesreću na zagrebačkom Kvaternikovu trgu u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, i treći mjesec provest će u istražnom zatvoru u Remetincu zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Odlučio je to sudac istrage Krešimir Devčić, a s obzirom na to da su ispitani svi svjedoci Kovačević više nije u pritvoru zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Dosad je već imao četiri zabrane upravljanja motornim vozilom zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U nesreći je na mjestu poginula Ljiljana Kusalović (61), a njezin suprug Aleksandar preminuo je 13. travnja u 11.05 sati u KBC-u Zagreb na Rebru. U nesreći su lakše ozlijeđene i dvije pješakinje.

Kovačević je imao 1,92 promila alkohola u krvi i upravljao je automobilom Audi A3. U nekontroliranom kretanju naletio je na troje pješaka sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom i na prometni znak. Pješice je pobjegao s mjesta događaja do Ulice biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga dvojica građana zadržala do dolaska policije.

Nakon nesreće se smijuljio i uopće nije bio svjestan što je napravio dok se u utorak 12. travnja ujutro nije otrijeznio u bolnici. Kovačević, inače bivši nogometaš NK Zelina, igrao je i za još neke nižerazredne klubove u Zagrebu i okolici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:11