KAOS U BIOGRADU NA MORU

Divljao u krčmi, vrijeđao policajce, mahao pred njima nožem, jedva ga svladali. Darmar napravio i u bolnico

Nakon što je ispitan u tužiteljstvu, preloženo je da mu se odredi istražni zatvor

Policijski automobil/Ilustracija

 Ranko šuvar/Cropix

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru "smjestio" je iza rešetaka 40-godišnjeg muškarca koji je u utorak napravio nered u jednom kafiću u Biogradu na Moru, a zatim je prijetio policajcima koji su došli na intervenciju i napao ih nožem.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak 1. veljače 2022. u jednom caffe baru u Biogradu na Moru, narušavao javni red i mir zbog čega je zatražena intervencija policijskih službenika. Dolaskom policijskih službenika počeo ih je omalovažavati i vrijeđati, a onda je u jednom trenutku, kako ga se sumnjiči, izvadio iz jakne nož i njime zamahivao prema policijskim službenicima istovremeno ih vrijeđajući. Policajci su ga stoga savladali uz primjenu sredstva prisile.

Kada je sljedećega dana, navodi dalje tužiteljstvo, doveden u bolnicu na pregled, opet je počeo vrijeđati policajce u pratnji te im je "u cilju da kod njih izazove strah, ozbiljno zaprijetio da će ih usmrtiti".

Osumnjičenik je prijavljen za kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi te za prijetnju. Nakon što je ispitan u tužiteljstvu, predloženo je da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage Županijskog suda u Zadru i prihvatio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:58