NALEMALI GA

DIVLJI PROVOD MARIJA KORADEA DOK JE BIO U BIJEGU Agresivno se upucavao curi pa dobio batine: 'Dečki su ga na žestok način ispratili iz stana'

 Facebook

Mario Korade (27), sin pokojnoga generala Ivana Koradea tražen zbog izbjegavanja pritvora, pojavio se u ponedjeljak navečer na vratima zatvora u Remetincu nakon što je shvatio da se nalazi na listi nestalih osoba. Korade je nestao u nedjelju iz bolnice na Svetom Duhu, a njegovo se ime i jučer nalazilo na web stranici Nestali.hr.

Iz Uprave za zatvorski sustav potvrdili su da se u ponedjeljak navečer pojavio u Remetincu dok su ga u policiji, zbog očite neusklađenosti rada državnih institucija, i jučer vodili kao bjegunca.

Korade je u zagrebačku bolnicu dovezen vozilom Hitne pomoći pod vidljivim utjecajem alkohola, i to nakon što je u nedjelju oko 7 sati ujutro u Ulici grada Chicaga na zagrebačkom Borovju sudjelovao u incidentu praćenom galamom i fizičkim obračunom. Zbog noćnog okršaja za vrijeme izlaska Korade je zaradio optužni prijedlog redovnim putem zbog narušavanja javnog reda i mira na posebno drzak i nepristojan način i uz vrijeđanje.

Odšetao na slobodu

S obzirom na to da je u policijskoj postaji odbio alkotest, policajci su ga dali prevesti u bolnicu na otrežnjenje, odakle je odlučio odšetati na slobodu. Iz remetinečke će ga ćelije stražari odvesti na zagrebački Prekršajni sud, gdje će mu se suditi zbog incidenta. Zakon za djela koja mu se stavljaju na teret predviđa novčanu kaznu do 1200 kuna ili do 30 dana zatvora.

Alkohol uzeo maha

- Ne vjerujte svemu što ljudi kažu. To što je generalov sin i što izlazi u provod ležerno odjeven u trenirku i tenisice samo dokazuje da ne pati za mondenim svijetom. Na Marija su nasrnuli dečki, njegovi prijatelji, koji su poslije rekli da su branili čast djevojke kojoj se Mario upucavao i koju je naprasno počeo vrijeđati. I ne, nije imao šipku kod sebe i nikoga nije tukao, već je pretučen on. Pa oni su ga lemali onako pripitog. To vam je bilo ovako. Bili su u stanu kod jednog frenda. Njih četvero. Zaredale su se runde, muzika, lovačke priče, vicevi. Mario se počeo neprimjereno ponašati jer je alkohol uzeo maha. Postao je nepoželjno društvo kad je navalio na jednu curu pa su ga ostali dečki na žestok način ispratili van iz stana. No, na stubištu je počela tučnjava, galama, psovke. Brzo su stigli policajci. Vidite, jedini je na kraju Korade zaradio policijsku prijavu i još je pretučen.

Prijatelji su odustali od progona. Ili ne žele imati s njim posla ili cijela ta priča da je Mario sve inicirao ne drži vodu - prokomentirao je za Jutarnji list prijatelj Marija Korade. Istaknuo je da je “generalov sin zapravo bio žrtva samo zato što je već okaljan u javnosti kao nepopravljivi nasilnik koji ima debelo zaleđe”.

Je li se sve vrijeme izbivanja iz bolnice Korade skrivao kod prijatelja na Borovju ili mu je to bila zadnja stanica prije “predaje”, poravosudnim tijelima nije poznato.

Otac ga vadio iz nevolja

Zagrebački policajci, čim su dobili dojavu o tučnjavi i neredu na Borovju, došli su na mjesto intervencije gdje su zatekli Koradea. Nisu ni znali da je on temeljem nedavne odluke suda već trebao biti u pritvoru. Na kraju je poslušao odvjetnika koji mu je savjetovao da ne gubi vrijeme i da ne ignorira odluke suda da si dodatno ne naškodi.

Da se Korade voli potući, pogotovo kad proradi alkohol, svjedoče i njegovi brojni ispadi. A počeli su još dok mu je otac, peterostruki ubojica iz Velike Veterničke, bio živ i kad ga je vadio iz nevolja u koje je upadao zbog divljanja.

‘Mogu riješiti i svjedoka i sutkinju’

Protiv Koradea se vode dva postupka na Općinskom sudu u Zagrebu, gdje su spisi završili na zahtjev sutkinje iz Zlatara i to jer je neimenovani Koradeov prijatelj izjavio “lako se može riješiti svjedok, ali i sutkinja”. Korade je optužen za napad na braću Nenada i Roberta Bistrovića, za iznudu Zdenka M. i sprečavanje dokazivanja. Zdenka M. na drugom suđenju za napad na braću Bistrović “uputio” je da svjedoči u njegovu korist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:42