U KANALU

DJECA NA OBALI RIJEKE BEDNJE PRONAŠLA BOMBU Policija: 'Reagirali su odgovorno. Zaštitili su i spasili svoje i tuđe živote'

 PU Varaždinska

Varaždinska je policija izvijestila kako su jučer pravovremenom reakcijom spriječili moguću tragediju.

Naime, policijska postaja Ludbreg je jučer oko 12:40 primila dojavu djece koja su na obali rijeke Bednje u kanalu pronašla bombu.

Policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske odmah su izašli na teren i utvrdili da se radi o ručnoj bombi M-75. Bomba je bila u izrazito lošem stanju, a uništena je na licu mjesta uz sve mjere osiguranja.

Policija je pohvalila reakciju djece koja su dojavila o pronalasku bombe i tako odgovorno reagirala.

'Na takav odgovoran način su zaštitili i spasili svoje i tuđe živote. Ponovno skrećemo pozornost svim građanima da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192. Građane podsjećamo da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja', dodaje se u priopćenju varaždinske policije.

Policija dodaje i da građani i dalje u sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedija' mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava, bez sankcija, prekršajnih ili kaznenih prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:42