ČEKA SE OBDUKCIJA

Dječak (11) pronađen mrtav na plaži pored Splita: Ne zna se uzrok smrti, bio je zdravo dijete

Sumnja se na visoke temperature, koje su danas odnijele i život 40-godišnje japanke
 CROPIX

SPLIT - Dječak od 11 godina, koji navodno nije imao nikakvih zdravstvenih problema, preminuo je u subotu oko podneva na plaži u Stobreču, nedaleko Splita.

Informaciju je potvrdila i splitsko-dalmatinska policija, no nisu mogli reći što je dovelo do dječakove smrti. Naime, policija ne izvještava o slučajevima u koje su uključena djeca i maloljetne osobe. Navodno je dječak pronađen mrtav, nakon što je na plažu došao s prijateljima i susjedima.

Pretpostavlja se kako bi uzrok smrti moglo biti sunce odnosno veoma visoke temperature koje već danima ne jenjavaju na području Dalmacije. Dječakovo tijelo prvezeno je u KBC Split, gdje će biti obavljena obdukcija kojom bi trebalo utvrditi točan uzrok smrti.

Kod Hvara je danas oko 15 sati pronađeno mrtvo tijelo japanske državljanke stare 40 godina, a kako ništa ne upućuje na nasilnu smrt, pretpostavlja se da je i njoj pozlilo zbog visokih temperatura. Liječnici od početka ljeta upozoravaju građane i turiste da se ne izlažu direktnom i jakom suncu te da izbjegavaju aktivnosti na suncu u najkritičnijem razdoblju, od 11 - 16 sati. Mnogi se, željni što više vremena provedenog na plaži, toga ne pridržavaju, što može dovesti do kobnih posljedica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:35