TRAGEDIJA U PULI

Dječak (15) je tri mjeseca bio bolestan, a roditelji ga nisu vodili liječniku. U srijedu je preminuo...

Policija je privela roditelje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava
Opća bolnica Pula (Ilustracija)
 Goran Šebelić/Cropix

Policijska uprava Istarska danas je objavila da je u srijedu u Puli preminulo dijete zbog nebrige roditelja koji ga nisu vodili liječniku iako je bilo bolesno. Priopćenje policije prenosimo u cjelosti:

Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku. Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Glas Istre neslužbeno doznaje da se radi o 15-godišnjaku, učeniku pulske Gimnazije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 17:19