STRADAO NA BAČVICAMA

Dječak (15) koji je slomio kralježak skačući u plićak skinut s respiratora i pri svijesti je

Ukoliko njegov daljnji oporavak bude išao u dobrom smjeru, dječak bi krajem ovoga tjedna trebao započeti s fizikalnom terapijom
plaža Bačvice
 Vladimir Dugandzic/CROPIX

Zdravstveno stanje 15-godišnjeg dječaka iz zaleđa Splita, koji je u nedjelju poslijepodne nastradao prilikom skoka u more na splitskoj plaži Bačvice i koji je tom prilikom slomio vratni kralježak, nešto je bolje.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, dječak više nije priključen na respirator, samostalno diše i pri svijesti je, što su zasigurno optimistične informacije. Što se tiče njegovog neurološkog stanja, ono se još uvijek prati i u ovoj fazi oporavka, kad se on još uvijek nalazi pod djelovanjem lijekova, ne može se sa sigurnošću reći kakvo će ono biti.

Ukoliko sve bude kako treba i njegov daljnji oporavak bude išao u dobrom smjeru, dječak bi krajem ovoga tjedna trebao započeti s fizikalnom terapijom.

Naravno, ona bi se prvotno odvijala u Jedinici intenzivne njege za djecu (JILD), gdje se dječak nalazi na oporavku, a nakon toga, otpustom iz bolnice, 15-godišnjak bi bio upućen na rehabilitaciju, u neku od specijaliziranih ustanova.

Inače, ovaj nesretni slučaj pobudio je nemalu pažnju splitske javnosti, budući da se ovako nešto nije već godinama dogodilo na Bačvicama ili drugim splitskim kupalištima, piše Slobodna Dalmacija.

Svi "navijaju" za potpuno ozdravljenje dječaka, koji će, nadamo se, koncem liječenja nastaviti normalan život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:45