DETALJI TRAGEDIJE U KNINU

Dječak (5) preminuo u vrelom autu, otac na krim obradi: Zaboravio ga zbog hitnog poziva s posla?

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu, BMW-u sa zatamnjenim staklima, nitko ga nije primijetio ni čuo
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U parkiranom automobilu u Kninu u utorak poslijepodne je pronađeno mrtvo dijete. Informaciju je medijima potvrdio glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić, a odmah je obavljen i policijski očevid koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti tragedije. U istragu se uključilo i Županijsko državno odvjetništvo.

Od stravičnog prizora preminulog dječačića ostavljenog u vrelom vozilu u šoku su bili i istražitelji i ljudi koji su pronašli tijelo.

Kako neslužbeno doznaje Šibenski.hr, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu.

image
Očevid u Kninu
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano jutro.

image
Očevid u Kninu
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Automobil je ostavio preko puta vojarne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata poslijepodne nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao beživotno malo tijelo.

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu nitko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva i nije mogao čuti, piše Šibenski.hr.

image
Očevid u Kninu
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stupnjeva, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako doznaje Šibenski.hr u Kninu, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U Kninu će proglasiti Dan žalosti

- Mlada obitelj ostala je bez malog člana. Svi smo šokirani, građani me zovu cijelo popodne, rekao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić za Dnevnik Nove TV i dodao kako će proglasiti Dan žalosti.

- Odmah sam sazvao pročelnike da već sutra pripreme odluke o proglašenju dana žalosti za Grad Knin. Mali grad, svi se poznajemo i svi osobno doživljavamo ovakve tragedije, rekao je Ćaćić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:43