umalo tragedija

Dječak našao djedovu pušku i u igri ranio prijatelja: ‘Mislio je da je prazna i povukao obarač...‘

12-godišnji dječak je upucao devetogodišnjeg susjeda koji je zadobio lakšu ozljedu prsa, a pomoć mu je pružio lokalni liječnik
Dječak s puškom, Ilustracija
 Peter Gregg/Alamy/Alamy/Profimedia

Dječja zaigranost i radoznalost nisu dovele do tragedije, ali jesu do lakših ozljeda 9-godišnjeg dječaka iz Lišana Ostrovičkih, u Zadarskoj županiji, javlja RTL.

Njega je 12-godišnji rođak i susjed u dvorištu kuće nastrijelio iz zračne puške svog djeda. Mlađi dječak zadobio je ozljedu prsa, a pomoć mu je pružio lokalni liječnik.

Djeda starijeg dječaka, koji je vlasnika oružja koje nije pravilno čuvao, tereti se za dovođenje u opasnost života općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Uvijek se igraju skupa. Ja mislim da to nije bilo ništa iz zle namjere. Valjda je našao djedovu pušku kad su se igrali. Mislio je da je prazna i povukao obarač, pogodio ga i eto zla", rekao je Mile Mamić.

"61-godišnjaku je oružje oduzeto, te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", kazala je za RTL glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:41