UMALO TRAGEDIJA!

Dječak teško ozlijeđen nakon što je pilom rezao protuavionski metak

Nakon što je jučer na području Lipika teško ozlijeđen maloljetnik uslijed eksplozije protuavionskog metka, koji je pilom pokušao prerezati, požeško-slavonska policija danas je ponovno pozvala građane na dragovoljnu predaju oružja, kako bi se izbjegle nesreće koje mogu dovesti do tragičnih posljedica.

Policija je priopćila kako je jučer popodne maloljetnik na lipičkom području električnom brusilicom odvojio zrno od čahure protuavionskog rasprskavajućeg streljiva kalibra 20 milimetara, a potom ga pokušao prerezati ručnom pilom za željezo. Trenjem je aktivirao eksplozivno punjenje zrna, uslijed čega je došlo do eksplozije u kojoj je teško ozlijeđen.

"Budući da smo svjesni činjenice da građani još uvijek posjeduju ilegalno oružje koje može dovesti do najtragičnijih posljedica, a kako bi se izbjegle takve nesreće, i dalje pozivamo i potičemo građane na dragovoljnu predaju oružja", priopćila je PU požeško-slavonska.

Napominju da je u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja, te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nepovlašteno posjeduju i na taj način učine svoj dom sigurnijim i možda spase nečiji život.

Građane podsjećaju da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami, već to prijave na broj 192 te pričekaju dolazak policijskih pirotehničara koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Policija je izvijestila i kako su joj građani na području PU požeško-slavonske u prvih devet mjeseci ove godine dragovoljno predali 17 komada automatskog oružja, 72 ručne bombe, 14 mina i 34 drugih rasprskavajućih predmeta. Predano je i 16 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja te pet pištolja i revolvera. Građeni su predali i 11.725 komada streljiva te oko tri kilograma eksploziva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:59