VRŠNJAČKO NASILJE

Dječaku (13) ispred škole u Belišću slomili ruku, ogorčena majka: ‘Maltretiraju ga već 7 godina...‘

‘Škola očito ne može ili ne želi ništa promijeniti unatoč svim našim prijavama i zahtjevima da to nasilje prestane‘, kaže šokirana majka

Ilustracija

 Laurence Mouton/Photo Alto/Profimedia/Laurence Mouton/photo Alto/profimedia

Novi slučaj vršnjačkog nasilja zbio se u utorak u Belišću. U sukobu s vršnjacima iz razreda 13-godišnjem G. A., učeniku 7. razreda OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću, slomljen su obje podlaktične kosti desne ruke. Bio je to, kazala nam je njegova majka, vrhunac sedmogodišnjeg psihičkog maltretiranja njihova sina od strane iste skupine dječaka.

- Sin je poslije nastave došao do svoga bicikla, kada su mu prišla petorica dječaka iz razreda koji ga od početka školovanja imaju na piku i sustavno psihički maltretiraju, provociraju, vrijeđaju... I sada su isto učinili, okružili su ga, vrijeđali i htjeli su mu skinuti sajlu za kočnicu. Sin je u jednom trenutku pustio bicikl i povijao jednog od njih, koji je bacio svoju torbu na tlo. Moj sin je došao do torbe i dva puta udario u nju, a kada se okrenuo i pošao prema biciklu, ovaj dječak mu je dotrčao s leđa i snažno ga gurnuo tako da je pao na ruke i počeo jako plakati od boli koju je osjetio. U bolnici se pokazalo da su slomljene obje podlaktične kosti - prepričala nam je dječakova majka što se zbilo, prema onome što joj je sin ispričao. Roditelji su otišli u školu na razgovor s ravnateljem te su rekli da će sve prijaviti policiji.

- Ravnatelj nam je rekao da oni nisu zvali policiju, ali da će im poslati svoj zapisnik. Nisu ništa prijavili ni socijalnoj službi, ali nismo se tome ni nadali, jer maltretiranje našeg sina traje od početka školovanja, ali škola očito ne može ili ne želi ništa promijeniti unatoč svim našim prijavama i zahtjevima da to nasilje prestane. Našem je sinu samopouzdanje na nuli, vidno je tužan, nezadovoljan, frustriran, bude i ljut. Do sada nije bilo fizičkog nasilja, ovo je prvi put, ali ja sada ne znam kako će se on poslije ovih praznika vratiti u školu, u isti razred s tim dečkima - rekla je dječakova majka. Kazala nam je i da su joj u školi rekli da će drugi dječak dobiti strogi ukor. Do više informacija pokušali smo doći i od škole, odnosno ravnatelja, ali se na naše pozive nitko nije javljao. PU osječko-baranjska istražuje slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:28