INCIDENT U SLAVONIJI

Dječja igra se pretvorila u užas: Mališan zračnom puškom ustrijelio drugo dijete, za nesreću optužena majka

Majku terete za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Ilustracija

 Dmitry Ageev/Alamy/Alamy/Profimedia/Dmitry Ageev/alamy/alamy/profimedia

Nakon što je jedno dijete zračnom puškom ustrijelilo drugo dijete, virovitičko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv 59-godišnje žene. Terete ju za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su virovitičkom Općinskom sudu predložili izdavanje kaznenog naloga s osuđujućim pravorijekom bez da se ulazi u sudski proces.

Riječ je o događaju od 10. veljače ove godine u jednom mjestu na području Virovitičko-podravske županije kada su njezina djeca u otključanoj dvorišnoj prostoriji pronašla zračnu pušku napunjenu streljivom. Nedužna dječja igra praćena velikom količinom nevine dječje znatiželje kulminirala je užasom.

Za virovitičke tužitelje 59-godišnjakinja je olako smatrala da djeca pušku uzeti neće. No bila je to kriva pretpostavka. Jedno od troje djece koja su se igrala u dvorištu, uzelo je pušku te iz nje ispalilo jedno streljivo, točnije dijabolu, koja je ozlijedila drugo dijete. Sreća u nesreći je da je ozlijeđeno dijete zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Hoće li optužena žena prihvatiti kazneni nalog i osuđujuću presudu pa samim time i krivnju ili će na isti uložiti prigovor kako bi na sudu pokušala dokazati svoju nevinost, doznat će se uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:50