PROVALA U KUĆU

Djed (77) i unuk (23) uhićeni zbog krađe dragulja u Dubrovniku, uzeli plijen vrijedan više od milijun kuna

Ukupna vrijednost ukradenih predmeta, prema procjeni pokradenog bračnog para, iznosi milijun i 17.000 kuna

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/cropix/Damjan Tadic/cropix

Poznanstvo, povjerenje i rodbinska povezanost 62-godišnje Dubrovkinje sa 77-godišnjakom i njegovim 23-godišnjim unukom rezultirali su milijunskom krađom, a potom i uhićenjem.

Naime, dubrovačka policija stavila je lisice na ruke 23-godišnjaku i 77-godišnjaku nakon što je otkriveno da je sredinom studenoga mlađi kršitelj zakona na nagovor starijeg ušao u dom 69-godišnjaka.

Potom su, dobro znajući sadržaj koji kuća krije, originalnim ključem otvorili sef koji se nalazi u spavaćoj sobi. Iz sefa je mladi lopov ukrao tri seta ogrlica od safira, smaragda i rubina te novac u raznim valutama. Ukupna vrijednost, prema procjeni pokradenog bračnog para, iznosi milijun i 17.000 kuna. Kriminalisti su zasukali rukave i vrlo brzo otkrili počinitelje.

Otuđeni nakit i novac pronađeni su kod 77-godišnjeg umirovljenika te će biti vraćeni vlasnicima. Lopovski dvojac kazneno je prijavljen za krađu stvari velike vrijednosti te su predani pritvorskom nadzorniku. Nadležno tužiteljstvo sada treba odlučiti hoće li za kradljivce zatražiti istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:10