PRITVORENA

DJEVOJKA (18) IZ ZAGREBA ZAVRŠILA U REMETINCU Šakama i s cijevi prebila bivšeg cimera (40): 'Budalo, bit ćeš mi rob nakon što ti pobijem roditelje!'

 
Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak / Ilustracija / CROPIX

Navodni dug od 1400 kuna zbog vodoinstalaterskih radova bio je povod za nesvakidašnji slučaj iznude zbog kojega je iza rešetaka u Remetincu završila 18-godišnja djevojka.

Tereti je se da je od rujna do prije nekoliko dana u više navrata od svojega 40-godišnjeg poznanika, inače 70-postotnog invalida, tražila da joj plati 1400 kuna za radove u stanu u kojem su zajedno ranije bili cimeri. - Imam svoje dečke koji će prebiti tebe i tvoju majku. Bit ćeš mi rob nakon što ti pobijem roditelje - rekla je 18-godišnjakinja svojoj žrtvi. Sve je počelo u kolovozu ove godine u unajmljenome stanu pokraj Autobusnoga kolodvora, kada je 40-godišnjak oštetio instalacije u stanu u kojem su navodno zajedno živjeli.

Troškove popravka oko 1400 kuna podmirila je pak 18-godišnjakinja, no potom je prilično brutalno počela proganjati 40-godišnjaka tražeći ga povrat novca, a nakon što joj je platio, navodno je tražila i kamate. Najprije ga je u rujnu pozvala u stan gdje mu je rekla da ima dečke koji će ga prebiti, ako joj do 10. rujna ne podmiri dug. On joj je donio novac, no nakon što joj je u dva navrata predao traženih 1400 kuna, ona ga je nazvala te ga ponovno zatražila isti iznos. Ponovno je došao kod nje u stan gdje ga je ona, prema njegovim tvrdnjama, počela tući, udarivši ga šakom u glavu, a zatim ga izudarala i metalnom cijevi, govoreći mu da je budala i da će biti njezin rob nakon što mu ubije roditelje.

Zbog zadobivenih ozljeda 40-godišnjak je zatražio liječničku pomoć te je sve prijavio policiji. Djevojka je uhićena, a nakon što je u nazočnosti branitelja Zorana Pilipovića iznijela obranu u tužiteljstvu, privedena je na zagrebački Županijski sud gdje joj je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. U svojoj obrani porekla je djelo, rekavši da je 40-godišnjak izmislio čitav događaj kako ne bi morao platiti radove.

Tužiteljstvo joj nije povjerovalo, a nije ni istražni sudac koji je zaključio da postoji opasnost od ponavljanja djela. Naime, 18-godišnjakinja je navodno kao maloljetnica već imala postupak jer je nekoga pretukla nogom od stola te mu nanijela teške tjelesne ozljede. Zbog toga joj je bila izrečena odgojna mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:38