LABIN

DJEVOJKA SE POPELA NA VRH TITOVOG TORNJA PA PALA S 10 METARA VISINE Survala se na tlo dok je tražila mobitel za selfie, u kritičnom je stanju

 
Arhivska fotografija
 Goran Šebelić / CROPIX

Mladu Labinjanku skupo je stajao uspon na Titov toranj ove subote u Labinu. Ova je 17-godišnjakinja dolaskom na vrh rudarskog šohta u Labinu, poznate industrijske baštine, koja međutim nije prikladna za penjanje, te nije otvorena službeno za razgled, nažalost pala dok je tražila mobitel koji joj je ispao, te je hitno odvezena u KBC Rijeka gdje je zadržana na liječenju. Još uvijek se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja riječkog KBC-a na Sušaku, što znači da je stanje kritično, ali, kako nam je rekla doktorica Dijana Deša, pri svijesti je i stabilno.

- S obzirom da ima kontuzije unutarnjih organa, pratimo njezino stanje da ne bi došlo do unutrašnjeg krvarenja, ali je izvan neposredne životne opasnosti - rekla nam je doktorica Deša.

Kako smo doznali, djevojka je zadobila prijelome kostiju, među ostalim i prijelom jednog kralješka te kontuziju pluća i unutrašnjih organa, no srećom, mozak je intaktan. S obzirom na ozljede, nije je trebalo uspavljivati niti podvrgnuti operaciji, ali njezino stanje će se i dalje pratiti.

- Labinska je policija 5. svibnja oko 16.40 sati zaprimila dojavu da je prilikom pada teže ozlijeđena jedna osoba. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da se maloljetna hrvatska državljanka popela na vrh tzv. Titovog tornja u Labinu te je u jednom trenutku u potrazi za mobitelom koji joj je ispao, pala s visine od oko 10 metara. Ozlijeđenoj djevojci pružena je pomoć u KBC-u Rijeka-Sušak gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju, poručili su iz istarske policije.

A kako neslužbeno saznajemo, bilo je samo pitanje vremena kada će se nešto tako dogoditi. Naime, u labinskim se krugovima već duže vremena govori kako mladi odlaze na Titov toranj, većinom kako bi radili selfije. Čak su na to upozoravali i gradski vijećnici. Sada se obistinilo ono na što su mnogi upozoravali, a to je da je odlazak na ovaj toranj itekako opasan i da nije za penjanje.

Labin,000399
Stari ulaz u rudnik
Foto:G. Sebelic
Goran Šebelić / CROPIX
Arhivska fotografija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:55