DRAMATIČNA AKCIJA

Djevojka spašena nakon 12 sati torture: Predator ju oteo u Splitu, odvezao u Zagoru i više puta silovao

Osumnjičeni 37-godišnjak do sad ima više pravomoćnih presuda na ukupno preko 13 godina bezuvjetnog zatvora

Policijsko vozilo, Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 37-godišnjem M.R. iz sela u okolici Sinja kojeg se sumnjiči za protupravno oduzimanje slobode, teško kazneno djelo silovanja i nanošenja tjelesne ozljede svojoj 25-godišnjoj bivšoj izvanbračnoj supruzi, javlja Slobodna Dalmacija.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem prema kojem su postupali policijski službenici ove PU nakon primljene dojave tijekom noći 27. ožujka da je 25-godišnjakinja najvjerojatnije oteta od strane njoj poznate osobe. Odmah su poduzete policijske mjere i radnje te potraga za počiniteljem i oštećenom koji su istog dana pronađeni. Spomenuti 37-godišnjak je uhićen i priveden u službene prostorije policije - izvijestili su iz splitske policije.

Slobodna doznaje kako se 37-godišnjaka tereti da je u nedjelju nešto iza jedan sat u noći u Splitu sačekao svoju bivšu partnericu ispred njene kuće te ju je udario šakom u glavu. Nakon što je 25-godišnjakinja od posljedica jakog udarca pala u nesvijest, on ju je ubacio u svoj mercedes i krenuo s njom prema selu u okolici Sinja gdje živi. Usput su stali na benzinskoj crpki kako bi nasilnik natočio gorivo, a žrtva je tad pokušala pobjeći.

No, on ju je spriječio u bijegu te ju je prvo odvezao na brdo poviše sela u kojem živi i tamo ju je silovao upotrijebivši silu i prijetnje. Natjerao ju je i na daljnje neželjene seksualne aktivnosti, a sve je to snimio mobitelom. Poslije te torture, odvezao ju je do kuće te ju je, po prijavi policije, zatočio ne dozvoljavajući joj da ode. Nastavio joj je prijetiti te je ona, u strahu za svoj život, pristala na ponovni seksualni odnos. Naposljetku ju je, dvanaestak sati nakon otmice i proživljene torture, spasila policija koja je upala u nasilnikovu kuću.

Osumnjičeni 37-godišnjak do sad ima više pravomoćnih presuda na ukupno preko 13 godina bezuvjetnog zatvora za kaznena djela teških krađa, oštećenja tuđe stvari, razbojništa, a obzirom da je sudac istrage ocijenio, prema prijedlogu ŽDO-a, da je u počinjenju ovih kaznenih djela na štetu svoje bivše partnerice bio izuzetno grub, odlučan i uporan, određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

U obzir je uzeto i to da očito, usprkos načelu presumpcije nevinosti, dosadašnja osuđivanost i kazneni postupci koji su mu u tijeku, nisu utjecali na to da se konačno "unormali" i prestane s kršenjem zakona te to što je posebno usmjeren na svoju 25-godišnju bivšu vanbračnu suprugu, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 00:28