PROMETNA U DUMOVCU

Djevojka svjedočila hororu, motociklistu amputirana noga: ‘Vrištao je, a onda me je pitao za djecu‘

Vozaču motocikla je amputirana potkoljenica nakon što se prilikom pretjecanja kamiona zabio u Audi

Nesreća u Dumovcu

- Vozila sam dvije maloljetne nećakinje autom ulicom Vinka Sedinića te je iz drugog smjera nailazio kamion s prikolicom. Ja sam se zaustavila da propustim kamion, ali je tad motociklist krenuo preticati taj kamion te udario u Audi koji sam vozila. Vozač motocikla je pao s njega i sletio desnom nogom ispod kamiona. Totalno sam se prepala. To sve mi još uvijek ne ide iz glave. Dotrčala sam do mladića da vidim kako je. Vrištao je od bolova, noga mu nije bila dobro, a on se brinuo jesam li ja dobro jer je čuo da sam u autu bila s djecom - ispričala je za Jutarnji list 23-godišnja djevojka koja se jučer oko 16 sati vozila se kroz Dumovec i svjedočila užasnim scenama. Također dodaje da je vozač teretnog vozila stao puno dalje od mjesta nesreće pa se, tek kad je Hitna pomoć otišla s unesrećenim, vratio pješice do mjesta udesa.

- Rekao je da nije odmah skužio što se dogodilo. Vidio je kad je muškarac odletio s motora, ali da nije osjetio da mu je prešao preko noge. Svi smo pod šokom bili. Nadam se da će se taj čovjek uspješno oporaviti - zaključila je naša sugovornica.

Policijski očevid na mjestu nesreće potrajao je satima. Utvrđeno je da je oko 16 sati 31-godišnjak vozio motocikl Sedinićevom ulicom u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 7 odlučio je s lijeve strane u nepreglednom zavoju pretječi teretni automobil požeških oznaka koji je vukao priključno vozilo i kojim je upravljao 44-godišnji muškarac.

- Potom je s prednjim dijelom motocikla naletio na prednji lijevi bočni dio osobnog automobila Audi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 23-godišnjakinja uz desni rub kolnika u smjeru sjeverozapada, a koja se u trenutku prometne nesreće s vozilom zaustavila kako bi se mimoišla sa skupom vozila požeških registarskih oznaka - kažu iz PU zagrebačke navodeći da je vozač motocikla teško ozlijeđen i prevezen u KB Dubrava.

Upravo tu putešestviju do bolnice s pacijentom amputirane potkoljenice, objavili su na Facebook stranici Hitna uživo 194 opetovano ukazujući kako je svaka sekunda za unesrećenog bitna te da pritom itekako krše zakon odnosno prometne propise jer su u službi pacijenata!

"Sudar motoriste i kamiona. Amputacija potkoljenice. Udaljenost do bolnice 15 km. Pacijent bespomoćan i cijelo vrijeme viče: "Dajte malo brže, pomozite, molim vas!". Naravno da KRŠIMO zakon koji je protiv nas, jer je smo tu upravo zbog pacijenta ne razmišljajući ako se nešto desi da smo..." - napisali su na Hitna uživo 194.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:48