FILMSKA AKCIJA

Do zuba naoružani specijalci uhitili pljačkaša u Rijeci: Ukrao je 780.000 eura, živio na visokoj nozi, kupovao stanove, aute...

Lisice na ruke u pomno planiranoj akciji stavili su jučer 49-godišnjaku koji je, malo je reći, ostao zatečen

Akcija riječke policije

 MUP RH

Nakon godinu i pol dana iscrpnog kriminalističkog istraživanja, riječki kriminalisti su uspjeli posložiti mozaik pljačke blindiranog vozila FINA-e u garaži riječkog trgovačkog centra kojom prilikom je ukradeno vrtoglavih 5,9 milijuna kuna odnosno 780.000 eura!

Lisice na ruke u pomno planiranoj akciji stavili su jučer 49-godišnjaku s područja PU primorsko-goranske koji je, malo je reći, ostao zatečen, dok je uhićenje njegova 48-godišnjeg kompanjona u tijeku jer trenutno nije Lijepoj našoj.

Osumnjičeni dvojac je godinu i pol, kako su pokazali izvidi, živio hedonistički i na visokoj nozi. Provodili su se na luksuznim destinacijama i kupovali si automobile ali i nekretnine misleći time osigurati lijepu budućnost i potomcima.

image

U garaži shopping centra ZTC na Krnjevu opljačkan je kombi FINA-e (2022.)

Damir Skomrlj/Cropix

Podsjetimo, razbojništvo nad kombijem FINA-e odrađeno je u pola bijela dana, oko 13 sati 29. studenog 2022. na području riječkog Krnjeva. Do tamo su se maskirani razbojnici dovezli ukradenim vozilom iz kojeg su istrčali i okružili zaštitara prije nego je ušao u kombi. Zaprijetili su mu pištoljem i razoružali ga. Potom su otvorili službeno vozilo s novcem koje se nije u tome trenutku nalazilo u zaštitnim kazetama te su pobjegli u nepoznato brzinom munje s vrtoglavim iznosom dnevnog utrška.

Sreća u nesreći je da tom prilikom, kad su se okomili na zaštitara, nitko nije ozlijeđen, a kako je otkrila riječka policija, osumnjičeni dvojac je od ranije im već dobro poznat zbog imovinskih delikata radi kojih su već boravili po zatvorima.

image

U garaži shopping centra ZTC na Krnjevu opljačkan je kombi FINA-e (2022.)

Damir Skomrlj/Cropix

U pretragama stanova, prostorija i vozila tijekom kriminalističkog istraživanja policija je pronašla dio otuđenog novca, alat te razne druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

- Obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu zbog razbojništva i pranje novca, a 49-godišnjak je i predan pritvorskom nadzorniku. Trenutačno osumnjičeni 48-godišnjak nije dostupan hrvatskoj policiji, međutim, slijedi njegovo uhićenje na području Europske unije u suradnji s međunarodnim policijskim institucijama – kažu iz PU primorsko-goranske.

image

U garaži shopping centra ZTC na Krnjevu opljačkan je kombi FINA-e (2022.)

Damir Skomrlj/Cropix

Načelnik Sektora kriminalističke policije Robert Tomac među ostalim je kazao i da se ovaj događaj može gledati kao izdvojeni slučaj razbojništva kojih je inače 2022. godine prema statističkim pokazateljima zabilježeno 27, dok je prošle 2023. godine ta brojka bila 51.

- Unatoč evidentiranom povećanju, riješenost kaznenih djela je oko 69 posto čime se PU primorsko-goranska nalazi u samom vrhu na razini Hrvatske - zaključio je Tomac.

image

U garaži shopping centra ZTC na Krnjevu opljačkan je kombi FINA-e (2022.)

Damir Skomrlj/Cropix

Dodao je uz to da će se u nastavku ovog kriminalističkog istraživanja utvrditi i ostale relevantne činjenice, osobito vezane za protok novca, te provesti svi potrebni izvidi i mjere s ciljem okončanja istraživanja. Razbojnicima, inače, prijeti do 12 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:33