DVIJE PRIJAVE

Dobar ulov zagrebačke policije: Pretresom stana muškarcu (32) našli oružje i drogu

Muškarac je neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva i vatrenog oružja te droge

Ilustrativna fotografija

 Emica Elvedji/cropix/

Jedna puška, jedan revolver, 370 komada različitog streljiva, 18 grama marihuane u dva paketića, dva grama MDMA, 1,5 grama smole konoplje te 10 metalnih spremnika za streljivo - ulov je zagrebačke policije iz prekjučerašnjeg pretresa jednog zagrebačkog stana. Pritom su lisice na ruke stavili 32-godišnjem muškarcu kojeg su po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i građana neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva i vatrenog oružja koje je građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje - kažu iz PU zagrebačke koja ga je predala pritvorskom nadzorniku u prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Osim kazneno, posrnuli muškarac je i prekršajno prijavljen redovnim putem zbog kršenja članka 3. st.1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

- Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. Kampanja MUP-a „Manje oružja, manje tragedija“ provodi se od 2007. godine sa ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija - zaključuju iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:41