SLUČAJ ŠKRINJA

'DOBILA JE ONO KAJ JE ZASLUŽILA' Smiljana Srnec cimericama u zatvorskoj ćeliji otkrila istinu o smrti sestre Jasmine Dominić

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Današnje ročište na kojem je Smiljana Srnec (45) trebala iznijeti svoju obranu odgođeno je zbog smrtnog slučaja u obitelji suca varaždinskoga Županijskog suda Tomislava Brđanovića.

Točno deset mjeseci i jedan dan otkad je 16. veljače ove godine nešto iza podneva u Končarevu zamrzivaču otkriveno tijelo njezine sestre, 21-godišnje studentice Jasmine Dominić. Trebao je to biti 11. dan suđenja koje je počelo 15. listopada ove godine pred vijećem kojim predsjeda sudac Brđanović.

Još se ne zna što je Smiljana Srnec pripremila u svoju obranu i kako će “parirati” argumentima tužiteljstva koje smatra kako ima dovoljno dokaza da je ona bila ta koja je s najmanje pet udaraca tupo-tvrdim predmetom, najvjerojatnije sjekirom, zadala smrtonosne ozljede Jasmini, najvjerojatnije u snu, a potom njezino tijelo skrila u “škrinju” pod stepenicama u obiteljskoj kući u Palovcu, u Novoj 26, gdje je otkriveno.

Što god rekla u svoju obranu, kako god se branila, kakva god presuda, osuđujuća ili oslobađajuća, bude donesena, javnost će biti podijeljena. Za jedne je neupitno da je ona ubojica. Više od zločina grozi ih činjenica kako je mogla skoro 19 godina živjeti uz leš u kući.

Drugi smatraju kako je postojala treća osoba koja je pomogla Smiljani, a nju vide u krugu obitelji ili njoj bliskih osoba. Prema trećoj verziji, ubojica je možda čak i netko od članova obitelji. Iako ga se konkretno nije navodilo, ciljalo se na oca Martina koji je bio agresivan i nasilan prema Smiljani, supruzi Katarini, pa i prema Jasmini, prema svjedočenju njezine kćeri.

Kao što je i tvrdila na početku suđenja, obrani nije zadaća dokazivati tko je ubio Jasminu Dominić, a oni tvrde kako nema dokaza da je to bila Smiljana. Najavili su i da će na vidjelo izaći neke mračne obiteljske tajne.

S obzirom na to da je ročište odgođeno, Smiljaninu verziju o sestrinoj smrti danas nećemo čuti.

Doduše, jednom je rekla, nakon što je otkriveno tijelo: “To je moja sestra. Ja sam ju vmorila! Zatukla sam ju!”, ali to kao da se nije ni dogodilo jer formalno nije dokaz. Kao što nisu dokaz ni riječi koje je navodno izrekla svojim cimericama u ćeliji: “Dobila je ono kaj je zaslužila!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:30