PRAVOMOĆNO

Dobio 32 godine jer je ženu žigosao i zatukao

Zagreb, 020315.Zrinjevac. Zupanijski sud.Objava presude protiv optuzenog Fejze Hodica.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić/CROPIX

Jedan od najstrašnijih slučajeva obiteljskog zločina kojim se posljednjih godina bavilo hrvatsko pravosuđe napokon je okončan pravomoćnom sudskom presudom, a nakon što je Vrhovni sud dva puta ukidao nepravomoćnu osuđujuću presudu.

Fejzo Hodić tako je pravomoćno nakon trogodišnjeg postupka osuđen na 32 godine zatvora zbog brutalnog mučenja i ubojstva supruge u siječnju 2012. Suprugu je zatukao pred očima 14-godišnjeg djeteta. Godinama ju je tukao, vezivao samoljepljivom trakom, šišao na ćelavo, obrijao joj obrve te joj užarenom žicom palio tijelo.

Na kraju ju je izudarao nogom stolice slomivši joj rebra, od čega je preminula. Hodić je osuđen i zbog zlostavljanja sina, kojega je izgladnjivao te ga je jednom uhvatio za noge i glavom mu udario u automobil.

Hodić je prvi put nepravomoćno bio osuđen na 37 godina zatvora, no Vrhovni je sud tu presudu iz 2013. ukinuo i naložio ponovljeno suđenje. Dvije godine kasnije ponovno je osuđen na istu kaznu, no i ta je presuda ukinuta. Izmijenjeno sudsko vijeće na trećem ga je suđenju osudilo na 32 godine zatvora, a Vrhovni je sud ovoga puta potvrdio presudu.

Protiv Hodića se trenutno vodi i postupak zbog prijetnji sutkinji koja mu je sudila u postupku za ubojstvo te tužiteljici. Prijavio ga je cimer iz ćelije koji je čuo da je Hodić rekao kako će je sačekati njegovi Makedonci i Albanci pa će ona promijeniti mišljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:47