PRESUDA ZBOG ZLOČINA

Dobio dvije godine zatvora jer je nasmrt pretukao oca

Alen Kukurić (30) nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog ubojstva oca Rade Kukurića uoči Božića 2012. u stanu u centru Zagreba.

U kaznu mu se uračunava vrijeme koje je do sada proveo u pritvoru, a dužan je podmiriti i 9000 kuna sudskih troškova. Pri određivanju kazne uvaženo je dodatno vještačenje prema kojem je Alen doveden u stanje teške razdražljivosti koje je onda dovelo do teškog ozljeđivanja čim je čuo da mu otac govori: “Završit ćeš kao tvoja luda mama”.

Podsjetimo, Alen je oca izudarao po glavi i po tijelu nakon što mu je otac u pijanom stanju govorio da je beskorisni klošar. Srušio se na stol pa na pod da bi iduće jutro sinu prigovarao s kauča. Popodne se Rade više nije budio, sin ga je pokrio dekicom i otišao van. Tek po povratku kući sa zakašnjenjem je pozvao Hitnu pomoć.

Najšokantniji dio sudskog procesa bilo je izvješće Centra za socijalnu skrb u kojem piše da je Alen dodijeljen na skrb ocu čim je izašao iz zatvora, gdje je odgulio kaznu za ubojstvo supruge.

Pokojni Rade, inače Slovenac, bez alkohola nije mogao, a Alen je, rastući uz takvog oca, i sam razvio ovisnost o alkoholu i pritom ostao emocionalno nezreo s oštećenom strukturom ličnosti.

- S obzirom na brojne ozljede koje ste zadali ocu te da ste već četiri puta kažnjavani, a cijeneći činjenicu vašeg života koji je obilježilo zanemarivanje, dvije godine zatvora ispunit će funkciju kazne. Sami ste rekli da ćete cijeli život osjećati krivnju za počinjeno. Ovdje se, ipak, radi o vašem ocu - poručila je sutkinja Jasna Galešić u obrazloženju presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:11