NESREĆA U PREČKOM

'DOBRO DA JE OSTALA ŽIVA' Nakon što je platila kruh, na Zagrepčanku se urušio strop u pekarnici! Slomljena joj je kralježnica

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Svakodnevna kupovina kruha u omiljenoj pekarnici u susjedstvu "Exlusive" u Ulici Slavenskog u zagrebačkom naselju Prečko prisjela je u ponedjeljak nešto iza podneva 51-godišnjoj Zagrepčanki Karmen T., inače kemijskoj tehničarki po struci, na koju je pao, nakon što je odabrala i platila kruh, ni više ni manje nego strop!

U teškom stanju sa prijelomom dva kralješka, Karmen je prevezena kolima Hitne pomoći u Kliniku za traumatologiju gdje je zadržana na liječenju, a na mjesto nesvakidašnje tragedije, pristigla je policija kao i inspektor zaštite na radu.

Kakve će sankcije snositi vlasnik pekare tek će se vidjeti, a od njega nismo uspjeli doznati okolnosti koje su dovele do urušavanja stropa obzirom da nije bio raspoložen za razgovor sa sedmom silom.

- Još sam pod šokom! Dobro da je ostala živa. Ljudi su mi rekli da je na nju pala tolika težina žbuke da su muškarci koji su prolazili vani na ulici pomogli ženama da ju oslobode i izbave van. Odvezena je kolima Hitne pomoći, a tko zna kad bi institucije obavijestile obitelj jer je zapravo moja majka od svojih prijateljica koje su toga trenutka bile u blizini pekare, saznala za nesreću i nazvala me.

Došao sam do pekare, vidio vlasnika, vidio rupu u stropu i zatrpan šank i odjurio u bolnicu. Bio sam sa Karmen do 23 sata. Prosio sam doktore da me puste na trenutak k njoj. Nije u gipsu, ali leži na dasci i trpi neopisive bolove - ispričao nam je još uvijek pod dojmom nesreće suprug ozlijeđene žene Mato dodajući kako Karmen strahuje od gubitka posla na koji se spremala otići nakon kobnog posjeta pekari.

Naime, već tri godine radi na održavaju u Hrvatskim šumama i nedavno joj je produžen ugovor na određeno vrijeme. Pitaju se hoće li, obzirom na nezgodu i na rehabilitaciju koja ju čeka, poslodavac po isteku tog ugovora biti voljan ga produžiti.

- Nesreća kad krene na obitelj onda krene. Kćer kad je ostala trudna dobila je otkaz. Radila je za jednog privatnika kao kuharica, ali u sklopu kuhinje unutar HEP-a. Poslodavac je nemilosrdan. Supruga i ja radimo i borimo se za kćer i unuku koje žive s nama. Vlasnik pekare me nije zvao. Hoće li se ikad oglasiti ili ne, vidjet ćemo. Ta pekara je niknula na mjestu jednog kafića i egzistira nešto više od godine dana - zaključuje još Mato kojem je najbitnije, ipak, da njegova Karmen ozdravi i stane ponovno na noge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:31