OSVETNIČKI ČIN

DOBRO SE ZLIM VRAĆA? Poznati istarski ugostitelj davao besplatnu hranu i piće sugrađaninu. No, prvi put kad mu nije dao, ovaj mu je demolirao objekt

 
Slastičarna Istra
 Google Street View

U utorak navečer razbijena je slastičarnica Istra u Labinu, čiji je vlasnik Bilkijah Beluli. Kako piše Glas Istre, Beluliju je oko 23:30 javljeno da mu je razbijeno vanjsko staklo na ulaznim vratima, provaljeno u slastičarnu i unutra porazbijan sav inventar.

Kad je stigao u svoj objekt Beluli je vidio nemili prizor: razbacane stolice i inventar, aparat za kavu i rashladnu vitrinu na podu, razbijene televizore i unutarnje ogledalo...

Gotovo cijeli inventar je uništen, ali ništa nije odneseno, piše Glas Istre čiji je novinar kontaktirao Belulija.

- To je osvetnički čin čovjeka kojem sam prije nekoliko dana prestao besplatno davati jelo i piće. Do tada je satima sjedio ovdje a ja sam mu besplatno davao kavu, limunadu i kolače koje je nekad čak i nosio kući, ali jednog dana odlučio sam reći dosta je bilo. To sam mu i rekao prije tri-četiri dana, on više nije dolazio do noćas kad je iz osvete sve porazbijao. Nisam očekivao da će to napraviti, ništa nije ukrao, ali mi je sve porazbijao. Zašto nije i drugima koji su mu također odbili besplatno davati hranu i piće, pa i ovdje preko puta u samoposluzi, nego samo meni - ne znam. Radnju nisam osigurao, šteta je velika pa ne znam hoću li uopće nastaviti raditi jer više ovdje nisam siguran. Ako je on psihički bolesnik kao što kažu, zašto je onda vani - rekao je razočarano Bilkijah Beluli, koji u Labinu živi 43 godine, a slastičarnicu je prije njega vodio otac.

Posljednjih pet godina slastičarna Istra poznata kao okupljalište Labinjana koji ovdje rado prijepodne pri odlasku na tržnicu ispijaju kavu, pojedu sladoled i poneki kolač. Djelatnici Policijske postaje Labin obavili su očevid, a počinitelj, inače nezaposlen 66-godišnjak, je smješten na odjelu psihijatrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 19:43