IZNOŠENJE OBRANE

DOLAČKOM ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR U TRAJANJU OD 30 DANA 'Može utjecati na svjedoke i proces'

 Željko Puhovski / EPH

Sudac istrage na zagrebačkom Županijskom sudu odredio je danas istražni zatvor za šefa Službe organiziranog kriminaliteta PU Zagreb Željka Dolačkog zbog mogućnosti utjecaja na tridesetak potencijalnih svjedoka.

Dolačkom je određen istražni zatvor od 30 dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i proces, kazao je njegov odvjetnik Veljko Miljević. Također je dodao da će se žaliti na tu odluku suda.

Dolački je u zagrebački Županijski sud dovezen u 11 sati, a nešto prije toga stigli su i njegovi odvjetnici. Odvjetnik Veljko Miljević ponovio je tom prilikom kako branjenik nije počinio kazneno djelo te u subotu ujutro rekao da USKOK nema ni jedan dokaz koji bi teretio njegova branjenika i da to odgovorno tvrdi.

"Onako kako se njemu stavlja na teret izvršenje tog djela, tako bi se to moglo staviti na teret bilo kome od vas. Moj branjenik je iznosio obranu i spreman je ponovno iznijeti i odgovoriti na milijun pitanja koji bi ga teretili. Na pitanje o tome da se navodno spominje da je pilom za metal prepilio sef kako bi fingirao provalu, Miljević je na način koji je zvučao sarkastično rekao: "To je pisano tako da bi na taj način i ja i vi i bilo tko drugi mogli prepiliti taj sef".

Miljević je rekao kako smatra da će ročište trajati oko 45 minuta te da nije bilo razloga za privođenje Dolačkog, a na pitanje je li osumnjičena i kolegica, Miljević je rekao kako to nije istina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:04