AKCIJA U POŽEGI

Dolijao još jedan vremešni švercer: Policija 69-godišnjaku zaplijenila tri tone duhana

Ukupno je pronađeno 239 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 15 vreća kao i 2,7 kilograma duhana za pušenje
 Carinska uprava

Ilegalni biznis s duhanom propao je 69-godišnjaku s požeškog područja jer su od njega carinici pod budnim okom policije oduzeli gotovo 3 tone duhana.

Temeljem sudskog naloga brodskog Županijskog suda, carinici u suradnji s policijskim službenicima krim policije PU požeško-slavonske, prošle srijede pretražili su umirovljenikovu kuću te druge prostore i vozilo. Rezultat? Ukupno je pronađeno 239 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 15 vreća kao i 2,7 kilograma duhana za pušenje, točnije duhanske sirovine u listu pakirane u 24 kartonske kutije.

image
Carinska uprava
image
Carinska uprava

Prekršitelju je oduzet i stroj za rezanje duhana s elektromotorom i reduktorom te digitalna vaga Primus s opsegom vaganja do 300 kilograma.

Protiv vremešnog duhanskog švercera podnesena je kaznena prijava požeškom Općinskom državnom odvjetništvu zbog nedozvoljene trgovine.

- Sva roba mu je privremeno oduzeta, a slijedom navedenog u upravnom postupku Carinska uprava donijet će rješenje o obračunu plaćanja trošarine u iznosu od 2,3 milijuna kuna za sitno rezani duhan i duhansku sirovinu s pripadajućim zateznim kamatama - poručuju iz Carinske uprave.

image
Carinska uprava
image
Carinska uprava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:35