UNIŠTAVANJE IMOVINE

DOLIJAO SISAČKI PALIKUĆA HASO Potpalio je vlastiti dom nakon žestoke svađe sa suprugom

Požar se proširio po boravku, koji je u potpunosti izgorio, te u hodnik, a daljnje širenje požara spriječili su vatrogasci
 Neja Markičević / CROPIX

SISAK - U utorak, 10. veljače u 9.15 sati uhićen je Haso M. (67) kojeg se sumnjiči da je u stambenoj zgradi u Ulici Andrije Hebranga 40 u Sisku, nakon obiteljske svađe zapalio svoj stan, koji je prije zapaljenja izvana zaključao i mirno odšetao.

On je poslije paljenja nestao i policija ga je nakon 24-satne potrage pronašla i uhitila. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke. Slijedi mu ispitivanje u Općinskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Haso M. počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. On je, kako smo već pisali, u ponedjeljak 9. veljače oko 18.10 sati, u svom stanu na petom katu zgrade u Ulici Andrije Hebranga u Sisku, nakon svađe sa ženom u dnevnom boravku zapalio trosjed te izašao iz stana. Požar se proširio po boravku, koji je u potpunosti izgorio, a zatim i po hodniku, a daljnje širenje spriječili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska koji su ga ugasili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:00